Εννέα προτεραιότητες για τους οδικούς άξονες Αν. Μακεδονίας – Θράκης

Πλαίσιο εννέα προτεραιοτήτων για τους οδικούς άξονες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έθεσε στον πρόεδρο της Εγνατίας Οδού κ. Απόστολο Αντωνούδη και τη διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρείας κυρία Γλυκερία Καλαφάκου ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης.

Πλαίσιο εννέα προτεραιοτήτων για τους οδικούς άξονες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έθεσε στον πρόεδρο της Εγνατίας Οδού κ. Απόστολο Αντωνούδη και τη διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρείας κυρία Γλυκερία Καλαφάκου ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Προτεραιότητα αποτελεί το κομμάτι του κάθετου άξονα Μάνδρας – Ψαθάδων στον βόρειο Έβρο, για το οποίο ο περιφερειάρχης ζήτησε να περαιωθεί μέσα στο 2016, ενώ για το κομμάτι Αρδανίου – Μάνδρας αποφασίστηκε να γίνουν τεχνοκρατικές συναντήσεις επίλυσης των προβλημάτων για την επίτευξη της ομαλής προόδου του έργου.
Παράλληλα, τέθηκαν τα ζητήματα της ολοκλήρωσης του ανισόπεδου κόμβου της Βιομηχανικής Περιοχής Κομοτηνής, μέρος του οποίου παραδόθηκε στην κυκλοφορία σήμερα, Τετάρτη. Ο νέος ανισόπεδος κόμβος εξυπηρετεί τις κινήσεις Αλεξανδρούπολη – ΒΙΠΕ, ΒΙΠΕ – Αλεξανδρούπολη και ΒΙΠΕ – Κομοτηνή. Απομένει η παράδοση του κλάδου κίνησης από Κομοτηνή προς ΒΙΠΕ, για τον οποίο δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής.
Ακόμα, συζητήθηκαν η ολοκλήρωση του κάθετου άξονα Νυμφαίας – Εγνατίας Οδού, που εξελίσσεται ομαλά, η υλοποίηση του κάθετου άξονα Δημάριο – ελληνοβουλγαρικά σύνορα, για τον οποίο τέθηκαν στο «τραπέζι» τεχνικά ζητήματα, καθώς και του μεγάλου περιφερειακού της Αλεξανδρούπολης, η μελέτη του οποίου ολοκληρώθηκε, όμως δεν υπάρχει χρηματοδότηση.
Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε και το ζήτημα της άμεσης πρόσβασης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης από την Εγνατία, ώστε να επιταχυνθεί ο χρόνος διακομιδής των ασθενών, η μελέτη του αυτοκινητόδρομου Δράμα – Καβάλα, η ολοκλήρωση της οποίας εκτιμάται εντός του 2016 και, τέλος, επισημάνθηκε η ανάγκη περάτωσης του έργου και αποκατάστασης της κατολίσθησης που έγινε πριν από 15 μήνες στο ύψος της Καβάλας.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk