Μετά το 15ο Εast Med Yacht Show στην Μαρίνα Ζέας συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στον Πειραιά με επίκεντρο την θάλασσα. Σειρά έχουν οι «Ημέρες Θάλασσας 2016» που πραγματοποιούνται από τις 17 έως τις 29 Μαΐου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, «οι κάτοικοι, οι επισκέπτες του Πειραιά και οι τουρίστες, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πλήθος εκδηλώσεων, ανοικτές για το ευρύ κοινό, όπως πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα, ξεναγήσεις, πάρτι, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις κ.α.».
Οι «Ημέρες Θάλασσας 2016» αποτελούν την συνέχεια της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015 που γιορτάστηκε στον Πειραιά.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε σχετικά ότι: «Ο Πειραιάς υποδέχεται για δεύτερη χρονιά τις Ημέρες Θάλασσας, μια διοργάνωση-γιορτή για την πόλη μας, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία πρώτη φορά πέρυσι, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας. Είχαμε δεσμευτεί, ότι θέλουμε να καθιερώσουμε ως ετήσιο θεσμό αυτό τον εορτασμό, ο οποίος αναδεικνύει την πολιτιστική ταυτότητα του Πειραιά, μέσα από μια σειρά αξιόλογων εκδηλώσεων.»

Και πρόσθεσε: «Σε μια ακόμα εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για την χώρα και τον Πειραιά, σχεδιάσαμε ένα δεκαήμερο σημαντικών δράσεων, με τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων της πόλης μας. Καταφέραμε για ακόμα μια χρονιά, να συσπειρώσουμε όλη την πόλη, να συνεργαστούμε όλοι μαζί προκειμένου να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον Πειραιά μας. Πιστεύουμε ότι η διοργάνωση αυτή είναι μια σημαντική ευκαιρία εξωστρέφειας για τον Πειραιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στις «Ημέρες Θάλασσας 2016» και να καλέσω τους δημότες μας, αλλά και τους κατοίκους των γύρων περιοχών, να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, να διασκεδάσουν και να γνωρίσουν καλύτερα τις ομορφιές και τα αξιοθέατα της πόλης μας».