Στο ΣτΕ οι γιατροί για διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αποφάσισε να προσβάλλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας τις εφαρμοστικές διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, οι οποίες θα αφορούν το Ταμείο των Υγειονομικών. Επίσης, σε συνεργασία με τους άλλους υγειονομικούς Φορείς θα εξετάσει τη δυνατότητα δημιουργίας επαγγελματικού ταμείου, με πυρήνα τον Τομέα Πρόνοιας και της Στέγης Υγειονομικών.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) αποφάσισε να προσβάλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας τις εφαρμοστικές διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, οι οποίες θα αφορούν το Ταμείο των Υγειονομικών. Επίσης, σε συνεργασία με τους άλλους υγειονομικούς Φορείς θα εξετάσει τη δυνατότητα δημιουργίας επαγγελματικού ταμείου, με πυρήνα τον Τομέα Πρόνοιας και της Στέγης Υγειονομικών.

Οι παραπάνω αποφάσεις ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΠΙΣ την περασμένη Παρασκευή. Ο πρόεδρος Μιχάλης Βλασταράκος επανέλαβε την αντίθεση του ΠΙΣ στον νέο νόμο για το ασφαλιστικό, το οποίο «έχει φορολογικό χαρακτήρα» όπως υπογράμμισε.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Βλασταράκος ενημέρωσε το ΔΣ ότι τα ασφαλιστικά Ταμεία οφείλουν στον ΕΟΠΥΥ 2,3 δισ. ευρώ, από εισφορές ασθένειας. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΠΙΣ προς τους παρόχους, ανέρχονται στο 1,7 δισ. ευρώ.

«Εάν τα Ασφαλιστικά Ταμεία είχαν εξοφλήσει τις υποχρεώσεις τους προς τον ΕΟΠΥΥ, ο Οργανισμός θα μπορούσε να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή των οφειλομένων ποσών προς τους παρόχους υπηρεσιών υγείας» εξήγησε ο πρόεδρος.

Μαίρη Μπιμπή

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk