Βρώμικα κυκλοφορούν τα λεωφορεία λόγω απεργίας των καθαριστριών

Χωρίς να έχουν καθαριστεί κυκλοφορούν τους τελευταίους μήνες τα περισσότερα λεωφορεία, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των καθαριστριών σε τέσσερα μεγάλα αμαξοστάσια της ΟΣΥ, του Ελληνικού, του Βοτανικού, της Ανθούσας και των Λιοσίων.  Αποτέλεσμα είναι περίπου 750 λεωφορεία να μην καθαρίζονται τα βράδια και να ξαναβγαίνουν από τα αμαξοστάσια βρώμικα, πολλές φορές ακόμα και με τα σκουπίδια που έχουν πεταχτεί την προηγούμενη ημέρα.

Χωρίς να έχουν καθαριστεί κυκλοφορούν τους τελευταίους μήνες τα περισσότερα λεωφορεία, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των καθαριστριών σε τέσσερα μεγάλα αμαξοστάσια της ΟΣΥ, του Ελληνικού, του Βοτανικού, της Ανθούσας και των Λιοσίων.

Η εργολαβική εταιρεία, η οποία έχει αναλάβει τον καθαρισμό των οχημάτων στα συγκεκριμένα αμαξοστάσια, οφείλει σημαντικό μέρος των αποδοχών τους στις καθαρίστριες παρά το γεγονός ότι, όπως έχει διαβεβαιώσει και στο παρελθόν η διοίκηση της ΟΣΥ, η ίδια έχει εξοφληθεί από την εταιρεία, όπως αναφέρει το Έθνος.

Αποτέλεσμα είναι περίπου 750 λεωφορεία από τα 1.055 που βγαίνουν καθημερινά για δρομολόγια να μην καθαρίζονται τα βράδια και να ξαναβγαίνουν από τα αμαξοστάσια βρώμικα, πολλές φορές ακόμα και με τα σκουπίδια που έχουν πεταχτεί την προηγούμενη ημέρα.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ έχει ήδη γίνει αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών από πολλούς οδηγούς, πολλοί εκ των οποίων αναγκάζονται μόνοι τους με σκούπες ή με λάστιχα να καθαρίζουν όσο μπορούν τα λεωφορεία, καθώς ο μόνος καθαρισμός που γίνεται είναι από τα πρωινά συνεργεία που «ξηλώνουν» το κάθε όχημα κάθε 2-3 μήνες για τον μεγάλο καθαρισμό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk