Φίλης: Καθαρό τζιχάντ όσα λέει ο Αμβρόσιος

«Καθαρό τζιχάντ» χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης τα όσα έχει πει εις βάρος του ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Ως προς τις αλλαγές που προωθούνται στο Δημοτικό, ο υπουργός επανέλαβε πως ο θεσμός του ολοήμερου σχολείου δεν καταργείται, αλλά διευρύνεται, ενώ υποστήριξε πως η νέα σχολική χρονιά θα αρχίσει χωρίς κενά σε βιβλία, δάσκαλους και καθηγητές.

«Καθαρό τζιχάντ» χαρακτήρισε, σε συνέντευξή του την Κυριακή, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης τα όσα έχει πει εις βάρος του ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Πρόσθεσε δε ότι περίμενε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να πάρει αποστάσεις, απέδωσε όμως τη στάση του στη διατήρηση ισορροπιών στο εσωτερικό της Εκκλησίας.

Ως προς τις αλλαγές που προωθούνται στο Δημοτικό, ο υπουργός επανέλαβε πως ο θεσμός του ολοήμερου σχολείου δεν καταργείται, αλλά διευρύνεται, ενώ υποστήριξε πως η νέα σχολική χρονιά θα αρχίσει χωρίς κενά σε βιβλία, δάσκαλους και καθηγητές.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο Mega, ο Ν.Φίλης είπε ότι δεν αλλάζει το παραμικρό στα ολοήμερα σχολεία, αλλά αντιθέτως εμπλουτίζεται ο θεσμός, καθώς θα μπορούν να πηγαίνουν εκεί και παιδιά που μέχρι σήμερα δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα.

Όπως τόνισε, όλα τα δημοτικά θα λειτουργούν από τις 08:00 έως τις 13:15 και στη συνέχεια για άλλες τρεις ώρες έως τις 16:00 θα λειτουργεί το ολοήμερο σχολείο, στο οποίο τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να μελετούν αλλά και να λαμβάνουν επιπλέον γνώσεις, όπως χειρισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και ξένη γλώσσα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, τα παιδιά που έχουν δύο γονείς εργαζόμενους ή δύο γονείς που εάν και άνεργοι απασχολούνται περιστασιακά σε κάποια εργασία -κατά δήλωσή τους- θα μπορούν να συνεχίζουν στο ολοήμερο. Επίσης υπάρχει ειδική πρόβλεψη για παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών και παιδιά κρατουμένων.

Ο ίδιος κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για προπαγανδιστικού χαρακτήρα αναφορές περί διάλυσης του ολοήμερου σχολείου.

Ο κ. Φίλης τόνισε πως το υπουργείο Παιδείας ήδη προετοιμάζεται για την επόμενη χρονιά και εκτίμησε πως την πρώτη ημέρα του σχολικού έτους βιβλία, δάσκαλοι και καθηγητές θα είναι στις θέσεις τους χωρίς φαινόμενα κενών και καθυστερήσεων.

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα της αλλαγής του μαθήματος των Θρησκευτικών που έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις από μερίδα της ιεραρχίας, είπε πως πρόκειται για αναμόρφωση του μαθήματος, το οποίο πλέον «δεν θα είναι μάθημα κατηχητικού». Τόνισε, δε, πως τα παιδιά θα διδάσκονται τις αρχές της Ορθοδοξίας, ωστόσο υπογράμμισε ότι χρειάζεται να αποκτούν και μια σφαιρική άποψη, μαθαίνοντας και για τις άλλες θρησκείες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk