Παγίδευαν ΑΤΜ με τη «φουρκέτα», αποσπώντας €12.400

Απάτη μέσω παγίδευσης αυτόματων μηχανημάτων ανάληψης τραπεζών αποκαλύφθηκε από την αστυνομία, μετά τη σύλληψη δύο γυναικών από τη Ρουμανία στο Παγκράτι.

Απάτη μέσω παγίδευσης αυτόματων μηχανημάτων ανάληψης τραπεζών αποκαλύφθηκε από την αστυνομία, μετά τη σύλληψη δύο γυναικών από τη Ρουμανία στο Παγκράτι.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο γυναίκες, τουλάχιστον από τον περασμένο Μάρτιο, παραβίαζαν τη θύρα εξόδου των χαρτονομισμάτων των ΑΤΜ με ψαλίδι και τοποθετούσαν, εσωτερικά, μηχανισμό παγίδευσης χρημάτων.

Οι πελάτες που πήγαιναν για ανάληψη μετρητών από το παγιδευμένο ΑΤΜ, ολοκλήρωναν τη διαδικασία της συναλλαγής, χωρίς, ωστόσο, να παραλάβουν τα χαρτονομίσματα, διότι αυτά, κατά την έξοδό τους, εγκλωβίζονταν στον αυτοσχέδιο μηχανισμό.

Μετά την αποχώρηση των θυμάτων τους, οι συλληφθείσες παραβίαζαν εκ νέου, με τον ίδιο τρόπο, το πορτάκι εξόδου, αποκολλούσαν, με τη χρήση τσιμπίδας, τον μηχανισμό και έπαιρναν τα δεσμευμένα χαρτονομίσματα.

Με την παραπάνω μέθοδο, η οποία είναι γνωστή ως μέθοδος «φουρκέτα» (cash trapping), οι συλληφθείσες έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 104 παγιδεύσεις ΑΤΜ, τεσσάρων πιστωτικών ιδρυμάτων, από όπου απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 12.400 ευρώ.

Η δε ζημία, από τις φθορές που προκάλεσαν στα αντίστοιχα μηχανήματα ΑΤΜ, ανέρχεται στο ποσό των 39.100 ευρώ.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τις παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ η έρευνα για την εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων συνεχίζεται.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk