Το 3ο ετήσιο συνέδριο Κοινωνικής Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Το τρίτο ετήσιο συνέδριο Κοινωνικής Ιστορίας με τίτλο «Ο αντιδικτατορικός αγώνας: Η Δημοκρατική Άμυνα και το Πάντειο Πανεπιστήμιο» διοργανώνει σήμερα Πέμπτη 12 και αύριο Παρασκευή 13 Μαΐου, το Εργαστήριο Κοινωνιολογίας της Παιδείας και του Πολιτισμού, στην αίθουσα τελετών Αριστοτέλης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Το συνέδριο θα ξεκινήσει την Πέμπτη στις 16.00 και θα διαρκέσει έως τις 20.00 και θα συνεχισθεί την Παρασκευή 13 Μαΐου (από 10.00 έως 14.00).
Το συνέδριο περιλαμβάνει πολλές και ενδιαφέρουσες εισηγήσεις όπως: Χρονικό της δικτατορίας και της αντιδικτατορικής πάλης (καθηγητής Χάρης Ν. Μελετιάδης), παρουσίαση της Δημοκρατικής Άμυνας (τέως Πρύτανης καθηγητής Βασίλης Φίλιας), παράγοντες μέσα στο στράτευμα, που οδήγησαν στην επικράτηση των πραξικοπηματιών (αρχιπλοίαρχος Αντώνης Κακαράς), οικονομικά «θαύματα» και θύματα της χούντας (Διονύσης Ελευθεράτος), δημοσιονομική πολιτική κατά την επταετία (καθ. Ευάγγελος Πρόντζας), εξωτερική πολιτική της Ελλάδος κατά την περίοδο της δικτατορίας (1967-1974) (καθηγητής Ιωάννης Μάζης), το αντιδικτατορικό μέτωπο στις φυλακές (Μάνος Δελούκας), η αντιστασιακή πάλη μέσα στις ένοπλες δυνάμεις (στρατηγός Δημήτριος Αλευρομάγειρος).
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα αναλυθούν σημαντικές στιγμές στην προσπάθεια δημιουργίας μιας αντιδικτατορικής κίνησης στο εσωτερικό των Ενόπλων Δυνάμεων, από την περίοδο πριν την επικράτηση των Συνταγματαρχών, μέχρι το κίνημα του Ναυτικού, τη δράση της Δημοκρατικής Άμυνας στη Θεσσαλονίκη.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk