Συνεχίζεται και φέτος το πρόγραμμα της Κοινωνικής Κατοικίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο τέταρτος κύκλος δράσης του προγράμματος της Κοινωνικής Κατοικίας της PRAKSIS με κύριο χρηματοδότη το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην Περιφέρεια Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο τέταρτος κύκλος δράσης του προγράμματος της Κοινωνικής Κατοικίας της PRAKSIS με κύριο χρηματοδότη το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην Περιφέρεια Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Σκοπός του προγράμματος είναι να ανακουφίσει νοικοκυριά ελλήνων με ανήλικα παιδιά που έχουν υποστεί μείωση στο εισόδημά τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ικανοποιήσουν βασικές καθημερινές ανάγκες και να συσσωρεύουν οφειλές λόγω των οποίων απειλείται η κατοικία τους. Επίσης, να ενδυναμώσει τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού μέσα από την εργασιακή συμβουλευτική ώστε να διευρύνουν τον ορίζοντα αναζήτησης εργασίας και να ανακτήσουν την αυτονομία τους.

Σχετικά με την οικονομική ενίσχυση των οικογενειών, το πρόγραμμα καλύπτει μέρος του στεγαστικού δανείου ή ενοικίου της κατοικίας που διαμένουν, καθώς επίσης λογαριασμούς ΔΕΚΟ και έξοδα διατροφής. Ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των νοικοκυριών που έχουν μέχρι τώρα εξυπηρετηθεί, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα έχοντας υψηλές οφειλές και βρίσκονταν σε πλήρη αδυναμία να τις αποπληρώσουν.

Από τον Ιανουάριο του 2016, γίνονται δεκτά αιτήματα είτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της PRAKSIS (www.praksis.gr), είτε τηλεφωνικά στο 210 520 5200 για την Αθήνα και στο 2310 502777 για τη Θεσσαλονίκη.

Να σημειωθεί ότι, από τον Μάρτιο του 2012 που υλοποιείται το πρόγραμμα έχουν εξυπηρετηθεί περισσότερες από 4.500 οικογένειες οι οποίες πληρούσαν τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα ενώ περισσότερες από 7.500 χιλιάδες προσήλθαν και έλαβαν επί μέρους υπηρεσίες. Το 75% των μέχρι στιγμής ωφελούμενων του προγράμματος έχει ομαλοποιήθει και βγει τελείως από τα χρέη που είχε, ενώ το 62% έχει πλήρως ενταχθεί στην αγορά εργασίας και έχει ομαλά αυτονομηθεί έχοντας πλέον τη δυνατότητα να ανταποκριθούν απολύτως στις οικονομικές υποχρεώσεις τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk