Αυξάνονται οι δερματικοί καρκίνοι, 2 εκατ. περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο

Η συχνότητα εμφάνισης δερματικών καρκίνων συνεχίζει να αυξάνεται.

Η συχνότητα εμφάνισης δερματικών καρκίνων συνεχίζει να αυξάνεται. Σε όλο τον κόσμο υπολογίζεται ότι εμφανίζονται κάθε χρόνο περισσότερες από 2 εκατ. περιπτώσεις δερματικών καρκίνων, από τις οποίες οι 130.000 περιπτώσεις αφορούν στο μελάνωμα.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρο της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας κ. Δ. Ρηγόπουλο, «ο προληπτικός έλεγχος τόσο για το μελάνωμα όσο και για τους μη μελανωματικούς καρκίνους και η έγκαιρη διάγνωσή τους είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για τη μείωση της επίπτωσης του μελανώματος και των σχετιζόμενων με αυτό θανάτων». Σημαντικότερο όλων είναι να γίνεται η διάγνωση στα πρώιμα στάδια των καρκίνων του δέρματος. Αυτό γίνεται με μια απλή κλινική εξέταση και μπορεί πραγματικά να οδηγήσει σε μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας.
Να σημειωθεί ότι ως τις 13 Μαΐου λειτουργεί ανοιχτή γραμμή ενημέρωσης και εξυπηρέτησης του κοινού. Καλώντας τον αριθμό 215 215.8523, από κάθε περιοχή της χώρας, οι ενδιαφερόμενοι μαθαίνουν σε ποιους δερματολόγους μπορούν να απευθυνθούν, προκειμένου να υποβληθούν σε δωρεάν εξέταση του δέρματος για τυχόν ύποπτες βλάβες. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να κλείσουν εγκαίρως ραντεβού με το γιατρό. Οι εξετάσεις θα γίνονται από 9 ως 13 Μαΐου 2016 στα ιδιωτικά ιατρεία των συμμετεχόντων δερματολόγων και στα εξωτερικά ιατρεία των Δερματολογικών Τμημάτων νοσοκομείων που έχουν δηλώσει συμμετοχή.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk