Μηδενικές οι ροές προσφύγων στη Λέσβο για τέταρτη ημέρα

Σταθερά μειωμένες παραμένουν οι ροές προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Την Κυριακή του Πάσχα, και μέχρι το πρωί της Δευτέρας στη Λέσβο δεν έφτασε κανένας πρόσφυγας. Πρόκειται για την τέταρτη διαδοχική ημέρα που στη Λέσβο δεν υπήρξαν αποβιβάσεις.

Σταθερά μειωμένες παραμένουν οι ροές προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Την Κυριακή του Πάσχα, και μέχρι το πρωί της Δευτέρας στη Λέσβο δεν έφτασε κανένας πρόσφυγας. Πρόκειται για την τέταρτη διαδοχική ημέρα που στη Λέσβο δεν υπήρξαν αποβιβάσεις. Στη Χίο την Κυριακή αποβιβάσθηκαν 52 άτομα και στη Σάμο 12.

Τις τελευταίες 10 μέρες, από τις 21 Απριλίου και μέχρι το πρωί της Δευτέρας, στη Λέσβο συνολικά έφθασαν 179 άτομα, στη Χίο 227 και στη Σάμο 135.

Εγκλωβισμένοι, σε εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, καταγεγραμμένοι στα hot spots των τριών νησιών, ζουν σήμερα 7.044 άτομα. Συγκεκριμένα, στα νησιά βρίσκονται καταγεγραμμένοι στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο 4.020, στη Χίο 2.265 και στη Σάμο 759.

Στα παραπάνω στοιχεία των hot spots δεν συμπεριλαμβάνονται 270 άτομα που έχουν μετακινηθεί στη Λέρο, 270 από τη Χίο και 120 από τη Λέσβο.

Επίσης, περίπου 2.000 από τους 7.044 διαμένουν σε ανοικτές δομές, τόσο στη Χίο όσο και στη Λέσβο, επειδή ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες ή έχουν αφεθεί ελεύθεροι αφού έχουν υποβάλει αίτηση ασύλου και μετά την παρέλευση 25ημέρου δεν έχουν λάβει απάντηση.

Επίσης, στα νησιά σε ανοικτές δομές, εκτός hot spots ζουν άλλοι 300 πρόσφυγες που έφτασαν στην Ελλάδα πριν από την 20ή Μαρτίου και έχουν κι αυτοί εγκλωβιστεί αφού δεν επιθυμούν να φύγουν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk