Στον Σκαραμαγκά άλλοι 485 πρόσφυγες – 2.427 στον Πειραιά

Συνολικά 485 πρόσφυγες αναχώρησαν από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης με λεωφορεία από το λιμάνι του Πειραιά, με προορισμό το κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά.

Συνολικά 485 πρόσφυγες αναχώρησαν από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης με λεωφορεία από το λιμάνι του Πειραιά, με προορισμό το κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά.

Στo λιμάνι πλέον παραμένουν 2.267 πρόσφυγες.

Το πρωί, κατέπλευσαν στον Πειραιά τρία πλοία με 52 πρόσφυγες. Συγκεκριμένα, το επιβατηγό οχηματαγωγό «Πρέβελης» μετέφερε έξι άτομα από τη Ρόδο, το Blue Star 1 αποβίβασε 38 άτομα από τη Λέσβο και πέντε από τη Χίο και το «Νήσος Ρόδος» τρεις πρόσφυγες από τη Λέσβο.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει ότι οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν εγκαίρως σε άλλους χώρους, προκειμένου το λιμάνι να παραδοθεί στο επιβατικό κοινό τη Μεγάλη Εβδομάδα, εν όψει πασχαλινής εξόδου.

Παράλληλα, 164 πρόσφυγες μεταφέρονται από τη Λέσβο και τη Χίο σε κέντρο φιλοξενίας στη Λέρο.

Οι προσφυγικές ροές προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου παραμένουν σταθερά μειωμένες. Συνολικά 110 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν από χθες, Μεγάλη Τετάρτη, μέχρι και σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, σε δύο περιστατικά σε Λέσβο και Χίο, ενώ δεν έφτασαν πρόσφυγες στη Σάμο.

Όσον αφορά στην κατάσταση στα hot spot, στη Μόρια παραμένουν 4.020 πρόσφυγες, στη Χίο 2.082 πρόσφυγες και στη Σάμο 658 πρόσφυγες. Στα παραπάνω στοιχεία δεν συμπεριλαμβάνονται 270 άτομα που έχουν μετακινηθεί από τη Χίο και 120 που έχουν μετακινηθεί από τη Λέσβο προς τη Λέρο.

Επίσης, 1.500 πρόσφυγες από τους 6.752 διαμένουν σε ανοικτές δομές τόσο στη Χίο (οι 500) όσο και στη Λέσβο (οι 1.000) επειδή ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Επίσης στα νησιά σε ανοικτές δομές, εκτός hot spot παραμένουν άλλοι 370 πρόσφυγες που έχουν μπει στην Ελλάδα πριν την 20ή Μαρτίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk