Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κατέθεσε αναφορά προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητά να διερευνηθεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες, για το γεγονός ότι παραμένουν κλειστές 200 κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και αν αυτή η κατάσταση θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

«Ζητάμε από τη δικαιοσύνη να επιληφθεί του θέματος και να διερευνήσει εάν υπάρχουν ευθύνες για την ολιγωρία στην στελέχωση των ΜΕΘ που έχει ως αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή των ασθενών» εξηγεί ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Πατούλης.

Ο ΙΣΑ έχει κατ’ επανάληψη κατηγορήσει την Πολιτεία για εγκληματική ολιγωρία να στελεχώσει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, έτσι ώστε να λειτουργήσουν οι 200 κλίνες, οι οποίες παραμένουν κλειστές λόγω καθυστέρησης στην πλήρωση των κενών θέσεων γιατρών.

Μάλιστα, όπως φοβούνται οι γιατροί, η πρόσφατη προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων αυτών μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ κινδυνεύει να ματαιωθεί, μετά την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη και του ΔΣ του Κέντρου για τον προσωρινό πίνακα κατάταξης των υποψηφίων.