Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης αγροτικών συνεταιρισμών από την «Αποστολή»

Τη συνέχιση και ενίσχυση των αγροτικών αναπτυξιακών προγραμμάτων ανακοίνωσαν ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» σε συνεργασία με τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό International Orthodox Christian Charities (IOCC). Την περσινή χρονιά διέθεσαν πάνω από 327.000 ευρώ για την ενίσχυση καινοτόμων προγραμμάτων 24 αγροτικών συνεταιρισμών και τη στήριξη 850 οικογενειών. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι τις 27 Απριλίου.

Πάνω από 327.000 ευρώ για την ενίσχυση καινοτόμων προγραμμάτων 24 αγροτικών συνεταιρισμών και τη στήριξη 850 οικογενειών διέθεσαν το 2015 ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» σε συνεργασία με τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό International Orthodox Christian Charities (IOCC).

Μετά την ολοκλήρωση του ιδιαίτερα επιτυχημένου καινοτόμου αναπτυξιακού Προγράμματος Ενίσχυσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, Ομάδων και Συλλόγων στη Βόρεια Ελλάδα που εκπόνησε κατά την προηγούμενη χρονιά, η «Αποστολή» και ο IOCC προχωρούν σε περαιτέρω επένδυση και στήριξη του συγκεκριμένου τομέα ανακοινώνοντας τη συνέχιση του προγράμματος.

Για το 2016 η «Αποστολή» προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους αγροτικούς-δασικούς-αλιευτικούς-γυναικείους συνεταιρισμούς και κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο 2ο Πρόγραμμα.

Ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» Κωστής Δήμτσας δήλωσε : «Σε μία περίοδο που η ανάπτυξη στην Ελλάδα αποτελεί πλέον βιοποριστική αναγκαιότητα, έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε την συνέχιση και ενίσχυσή των αγροτικών αναπτυξιακών προγραμμάτων. Προτεραιότητά της «Αποστολής» και προσωπικά του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου είναι η στήριξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Στόχος μας είναι να ενδυναμώσουμε την εγχώρια παραγωγή και να δώσουμε στους Έλληνες αγρότες τη δυνατότητα και τα μέσα να προχωρήσουν στο άμεσο μέλλον τόσο στην παραδοσιακή γεωργία όσο και τις νέες καλλιέργειες».

Το νέο πρόγραμμα έχει σαν βασικό σκοπό του την στήριξη δέκα συνεταιρισμών στις διαδικασίες παραγωγής, τυποποίησης και προώθησης προϊόντων τους. Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί την αγορά εξοπλισμού σε ποσοστό 100% με ανώτερο όριο χρηματοδότησης έως του ποσού των 13.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για στήριξη βελτιωτικών δράσεων έχουν αποκλειστικά και μόνο συνεταιρισμοί και κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, και όχι μεμονωμένοι παραγωγοί, με ετήσιο κύκλο εργασιών μέχρι 1.500.000 ευρώ, που εδρεύουν στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η δαπάνη της προμήθειας εξοπλισμού, θα καλυφθεί απευθείας από την «Αποστολή» και αφορά στην προμήθεια αποκλειστικά καινούργιου εξοπλισμού εργοστασιακής προέλευσης.

Οι Συνεταιρισμοί / ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. που θα ενισχυθούν από το πρόγραμμα θα δωρίσουν, από τα είδη που παράγουν, το 10% της αξίας του εξοπλισμού που θα λάβουν από την «Αποστολή», σε ιδρύματα κοινωνικής πρόνοιας.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους συνεταιρισμούς είναι η 27η Απριλίου 2016, έως και τις 15:00.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές είτε ηλεκτρονικά στο email: t.galdara@mkoapostoli.gr ή ταχυδρομικά στα γραφεία της «Αποστολής», Δέσπως Σέχου 37, ΤΚ 11743 Αθήνα, με την ένδειξη: ΑΙΤΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 2016.

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για τα κριτήρια επιλογής και την αίτηση συμμετοχής, στο website της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ www.mkoapostoli.gr και στο τηλέφωνο 2130 184426.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk