Εθελοντική δράση για τη βελτίωση της οδικής σήμανσης

Τέρμα στην κακή σήμανση, που έχει γίνει αφορμή για πολλά και σοβαρά τροχαία ατυχήματα, επιχειρεί να βάλει μια νέα εθελοντική πρωτοβουλία.

Τέρμα στην κακή σήμανση, που έχει γίνει αφορμή για πολλά και σοβαρά τροχαία ατυχήματα, επιχειρεί να βάλει μια νέα εθελοντική πρωτοβουλία. Η εταιρεία LeasePlan Hellas, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» και πολίτες του Δήμου Καλλιθέας, ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό, υλοποιώντας μία σειρά δράσεων για την αποκατάσταση και βελτίωση των πινακίδων οδικής σήμανσης που έχουν υποστεί βανδαλισμούς σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής, με στόχο την ενίσχυση της ασφαλούς οδήγησης και την αποφυγή ατυχημάτων.
Είναι γεγονός ότι οι οδηγοί βρίσκονται αντιμέτωποι με πινακίδες μουντζουρωμένες, πινακίδες που κρύβονται πίσω από δένδρα και διαφεύγουν της προσοχής τους ή πινακίδες με λάθος σήμανση σε λάθος τοποθεσία. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε συχνά σύγκρουσης, τραυματίες και… νεκρούς.
Clean Up-Safety Day
Σκοπός της δράσης με τίτλο «Clean Up-Safety Day» είναι η άμεση ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού πάνω στο μεγάλο αυτό πρόβλημα, καθώς και η ενεργή υποστήριξη της υπεύθυνης και ασφαλούς οδήγησης, της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής στις πόλεις, που ενισχύονται σημαντικά όταν οι πινακίδες οδικής σήμανσης διατηρούνται σε καλή κατάσταση.
Συγκεκριμένα, αύριο, Τετάρτη 13 Απριλίου, δεκάδες εθελοντές εργαζόμενοι της LeasePlan Hellas, του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και πολίτες του Δήμου Καλλιθέας θα βρεθούν στην πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα για να υλοποιήσουν βελτιωτικές εργασίες σε πινακίδες οδικής σήμανσης στους κεντρικούς άξονες και παράπλευρες οδούς της περιοχής.
H κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, πρόεδρος του ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς», δήλωσε: «Αποτελεί ιδιαίτερη ικανοποίηση για όλους εμάς στο Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» όταν εταιρείες σαν τη LeasePlan Hellas αγκαλιάζουν και υποστηρίζουν το έργο και το όραμά μας. Έχοντας ως βασικό πυρήνα της δραστηριότητάς μας την προώθηση και υλοποίηση πρωτοβουλιών που προάγουν την οδική ασφάλεια και στοχεύουν στην εξάλειψη των τροχαίων συμβάντων, η συνεργασία μας με τη LeasePlan επιβεβαιώνει πως όταν συνυπάρχουν αξίες όπως ο εθελοντισμός και η συμπόρευση δυνάμεων, τα πάντα είναι δυνατά».
«Αναπόσπαστο κομμάτι της δραστηριότητας της LeasePlan Hellas είναι η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, υλοποιώντας σταθερά σημαντικές δράσεις που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο. Αποφασίσαμε να δράσουμε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», καθώς το πρόβλημα με τους βανδαλισμούς πινακίδων έχει γίνει ιδιαίτερα έντονο τα τελευταία χρόνια. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε στο μέλλον να πραγματοποιούμε αντίστοιχες πρωτοβουλίες, έχοντας πάντοτε την αμέριστη συμβολή των εργαζομένων μας, οι οποίοι αποτελούν πρεσβευτές των αξιών μας και το κινητήριο όχημα της υγιούς ανάπτυξής μας όλα αυτά τα χρόνια» δήλωσε ο κ. Φίλιππος Ζαγοριαννάκος, διευθύνων σύμβουλος της LeasePlan Hellas.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk