Σήμερα το μεσημέρι, παρέλαβε το «Λαϊκό» Νοσοκομείο την απαραίτητη ποσότητα φαρμάκων έτσι ώστε οι χημειοθεραπείες των ασθενών να πραγματοποιούνται κανονικά και χωρίς καθυστερήσεις, απαντά το υπουργείο Υγείας στην καταγγελία του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, την περασμένη Τρίτη βρέθηκε λύση στον ομαλό εφοδιασμό του «Λαϊκού» με ογκολογικά φάρμακα μετά από συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, του ΕΟΦ και του ΕΟΠΥΥ με τη φαρμακευτική εταιρεία που προμηθεύει το νοσοκομείο.

«Σήμερα το μεσημέρι, το Νοσοκομείο παρέλαβε την απαραίτητη ποσότητα φαρμάκων έτσι ώστε οι χημειοθεραπείες των ασθενών να πραγματοποιούνται πλέον κανονικά και χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού σε χθεσινή ανακοίνωσή του ανέφερε ότι, για δεύτερη συνεχόμενη Πέμπτη οι ογκολογικοί ασθενείς δεν μπόρεσαν να κάνουν προγραμματισμένες χημειοθεραπείες στο συγκεκριμένο νοσοκομείο λόγω έλλειψης συγκεκριμένων φαρμάκων.

Καταγγελία του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου

Σε απόγνωση βρίσκονται οι ογκολογικοί ασθενείς στο Λαϊκό Νοσοκομείο, καθώς σύμφωνα με καταγγελία του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, χθες Πέμπτη, για δεύτερη συνεχόμενη φορά δεν έγιναν χημειοθεραπείες στο αιματολογικό τμήμα του νοσοκομείου, λόγω έλλειψης των αντίστοιχων χημειοθεραπευτικών φαρμάκων.

Το ΜΙΚ Ελληνικού καλεί το υπουργείο Υγείας να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα υπογραμμίζοντας ότι η καθυστέρηση της θεραπείας των ογκολογικών ασθενών εγκυμονεί κινδύνους όχι μόνο για την επιδείνωση της κατάστασης τους αλλά και για την ίδια τους τη ζωή.