Επεκτείνεται σταδιακά το πρόγραμμα σίτισης σε σχολεία

Προχωράει η υλοποίηση του προγράμματος των «συσσιτίων» σε μικρό αριθμό σχολείων της χώρας από τα υπουργεία Παιδείας και Εργασίας.

Προχωράει η υλοποίηση του προγράμματος των «συσσιτίων» σε μικρό αριθμό σχολείων της χώρας από τα υπουργεία Παιδείας και Εργασίας.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή προχώρησε η υλοποίηση της δεύτερης φάσης του πιλοτικού προγράμματος σίτισης «σχολικά γεύματα» σε σχολεία των Δήμων: Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Νέας Ιωνίας, Ταύρου, Παλαιού Φαλήρου και Χαλανδρίου.
Η δράση ξεκινάει σε τρία από τα εννέα επιπλέον σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που επελέγησαν και καλύπτει το σύνολο των μαθητών που φοιτούν σε αυτά.
Ήδη από τον Φεβρουάριο υλοποιείται το πρόγραμμα σίτισης όλων των μαθητών σε 9 δημοτικά σχολεία του Δήμου
Περάματος.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, οι στόχοι του πιλοτικού προγράμματος «σχολικά γεύματα» είναι να αντιμετωπιστούν, όσο είναι δυνατόν, οι ανάγκες σίτισης των μαθητών, αλλά και να υποστηριχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία και να αποτραπούν φαινόμενα σχολικής διαρροής. Συγχρόνως να δραστηριοποιηθούν και να συνεργαστούν αρμονικά το σύνολο της σχολικής κοινότητας.
Το σύνολο των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας που υλοποιούν το πιλοτικό πρόγραμμα «σχολικά γεύματα» είναι 18 και ο αριθμός των μαθητών που σιτίζεται από αυτό ανέρχεται σε 3150.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk