ΕΙΤΗΣΕΕ: Η ΕΣΗΕΑ να αποκαταστήσει την τιμή των δημοσιογράφων που επέπληξε το Πειθαρχικό

Η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας σε σχέση με την απόφαση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού Συμβουλίου

Η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας σε σχέση με την απόφαση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών να διαγράψει και να «επιπλήξει» δημοσιογράφους για τις απόψεις που εξέφρασαν τις παραμονές του δημοψηφίσματος τον περασμένο Ιούλιο, δηλώνει τα εξής:
«Στις 5 Απριλίου 2016, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδίκαζε με ανακοίνωσή του «κάθε είδους προσπάθειες φίμωσης και εκφοβισμού δημοσιογράφων». Μια μέρα αργότερα, εκδόθηκε η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ με την οποία επιβάλλονται ποινές διαγραφής σε δημοσιογράφους που είχαν υποστηρίξει το «Ναι» κατά την περίοδο πριν από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015. Η ΕΣΗΕΑ λοιπόν, έτσι εμφανίζεται να πράττει αυτό για το οποίο κατηγορεί τους άλλους. Τα δύο αυτά γεγονότα δείχνουν τη μεροληπτική πρόθεση και την απόπειρα να ποινικοποιηθεί η αντίθετη άποψη από ορισμένους ακραίους κύκλους που επιλεκτικά αντιλαμβάνονται την ελευθερία της έκφρασης.
»Αποφάσεις όπως η συγκεκριμένη είναι αντιδημοκρατικές, επιδιώκουν να ελέγξουν τον Τύπο και είναι σε απόλυτη ταύτιση με την αντίστοιχη προσπάθεια της κυβέρνησης να πλήξει την πολυφωνία. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει μόνο τέσσερις άδειες πανελλήνιας εμβέλειας με διαγωνισμό που διενεργεί ο ίδιος ο Υπουργός Επικρατείας, ώστε να μπορεί να ελέγχει καλύτερα και να επηρεάζει τους ελάχιστους σταθμούς που επιδιώκει να μείνουν και τους εκπροσώπους του Τύπου.
»Η ελευθερία του λόγου, της πολιτικής έκφρασης και του Τύπου έχουν κατοχυρωθεί από το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
»Κι η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών θα έπρεπε να είναι η πρώτη που υπερασπίζεται αυτές τις αρχές, αντί να τις καταστρατηγεί. Αναμένουμε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ να αποκαταστήσει την τιμή και την υπόληψη του συνόλου των λειτουργών της ενημέρωσης που εκπροσωπεί, οι οποίες και παραβιάζονται βάναυσα από την ανεκδιήγητη αυτή απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk