Αύξηση κεφαλαίου €22,7 εκατ. αποφάσισε η Τηλέτυπος

«Η Αθήνα απειλείται εκ νέου με χρεοκοπία. Μια συμφωνία ανάμεσα στην Άγκελα Μέρκελ και την Κριστίν Λαγκάρντ θα μπορούσε να την αποτρέψει», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit, σε δημοσίευμά της. Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι η ΕΕ «θα πρέπει αργά ή γρήγορα να χορηγήσει το πολυπόθητο πραγματικό κούρεμα χρέους» στην Ελλάδα.

Ομοφωνα και με μεγάλη απαρτία – προσέγγισε το 90%- οι μέτοχοι της Τηλέτυπος (Mega Channel) αποφάσισαν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 22.678.553,7 ευρώ. Θα εκδοθούν 75.595.179 νέες κοινές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ, με δικαίωμα προτίμησης για τους παλαιούς μετόχους 3 νέεες μετοχές για κάθε 4 παλαιές.

Το ΔΣ θα αποφασίσει για την τιμή διάθεσης που δεν θα υπολείπεται της ονομαστικής αξίας. Οι δύο βασικοί μέτοχοι της εταιρείας Πήγασος(32,73%) και ΔΟΛ (22,11%)προέβησαν στις εξής δηλώσεις:

Η Πήγασος λαμβάνοντας υπ΄όψιν και τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες , δηλώνει την πρόθεσή της όπως ασκήσει μερικώς το δικαίωμα προτίμησης επιφυλασσόμένη ως προς την ολική άσκησή του, δεδομένου ότι προσβλέπει θετικά στη συμμετοχή νέων επενδυτών, στην προκείμενη αύξηση

Η μέτοχος ΔΟΛ ΑΕ δεν δεσμεύεται ότι θα διατηρήσει το ποσοστό συμμετοχής της στο ΜΚ της εταιρείας μέχρι την ολοκλήρωση της αύξησης αλλά διάκειται θετικά προς τη συμμετοχή νέων επενδυτών, ώστε να ενισχυθεί το πολυμετοχικό σχήμα της εταιρείας. Η μέτοχος δεσμεύεται ότι θα διατηρήσει το ποσοστό συμμετοχής της όπως αυτό θα έχει διαμορφωθεί κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυξήσεως επί χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών από της ενάρξεως διπραγματεύσεως των νέων μετοχών.

Σε νέο διοικητικό συμβούλιο θα οριστεί ο αντικαταστάσης του κ. Νίκου Πεφάνη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk