Σε τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή οι ταχυδρόμοι της Αττικής

Προειδοποιητική τρίωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν μεθαύριο, Παρασκευή 8 Απριλίου, από τις 12.00 έως τις 15.00 οι ταχυδρόμοι της Αθήνας και του νομού Αττικής.

Προειδοποιητική τρίωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 8 Απριλίου, από τις 12.00 έως τις 15.00 οι ταχυδρόμοι της Αθήνας και του νομού Αττικής ζητώντας την άμεση πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη των κενών στη διανομή. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Ταχυδρόμων ΕΛΤΑ Αθήνας & Νομού Αττικής, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στη διανομή, τα οποία οι πολίτες τα βιώνουν στην ταχυδρομική τους εξυπηρέτηση με μεγάλες καθυστερήσεις.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι από τις 15 Μαΐου 2016, οπότε λήγουν οι συμβάσεις των εποχικών υπαλλήλων, δημιουργούνται τεράστια προβλήματα καθώς η κυβέρνηση και η διοίκηση του Οργανισμού δεν έχουν ξεκινήσει καμία σχετική διαδικασία αντικατάστασης προκειμένου να καλυφθούν τα κενά.
«Με τη λήξη των εποχικών συμβάσεων, οι περιοχές οι οποίες εξυπηρετούνται σήμερα με δυσκολίες, λόγω κενών, θα εξυπηρετούνται σχεδόν μία φορά την εβδομάδα, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες τα κενά στην εξυπηρέτηση μπορεί να φτάνουν ακόμα και τις δέκα ημέρες» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ενώ επισημαίνεται πως μέσα στην τελευταία πενταετία η μείωση του προσωπικού στο Λεκανοπέδιο έχει πλησιάσει στο 50%. Τέλος, το σωματείο κατηγορεί την κυβέρνηση για αδιαφορία, κάνοντας λόγο για «παράλυση» ενός ιστορικά δημόσιου Οργανισμού.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα μείωσης, σύμφωνα με το σωματείο, θα είναι οι περιοχές Γλυκά Νερά – Παιανία – Σπάτα – Παλλήνη – Γέρακας – Ανθούσα και Κάντζα, οι οποίες εξυπηρετούνται σήμερα από 36 διανομείς. Από τον επόμενο μήνα θα εξυπηρετούνται από μόλις 22. Πρακτικά η διανομή της αλληλογραφίας θα φτάνει να γίνεται σχεδόν μία φορά την εβδομάδα.
Ακόμα, σε Παλαιό Φάληρο και Άλιμο οι 35 διανομείς που υπηρετούν σήμερα θα μειωθούν σε 23. Στις περιοχές Χαλάνδρι – Βριλήσσια – Φιλοθέη και Πεντέλη όπου ήδη η αλληλογραφία επιδίδεται με κενά, οι 45 διανομείς θα περιοριστούν σε 33 ενώ στην Αγία Παρασκευή οι 17 διανομείς θα γίνουν μόλις 9.
Στον τομέα Αμαρουσίου – Πεύκης – Μελισσίων από τους 41 διανομείς θα μείνουν μόλις 23, στη Δάφνη από 32 θα μείνουν 23, στους Αμπελόκηπους οι 47 θα γίνουν 35, ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα στο σύνολο της διανομής.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Στο Πόρτο – Beverly – Χέλι… Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι λέει ότι αυτό εδώ θα είναι το καλοκαίρι των ολόχρυσων, άκρως εντυπωσιακών πλωτών βασιλείων, των ελικοπτέρων... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk