Καταργούνται 350.000 πιστοποιητικά γεννήσεως ετησίως στα σχολεία

Καταργείται από φέτος η προσκόμιση πιστοποιητικών Δημοτολογίου για τις εγγραφές στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Καταργείται από φέτος η προσκόμιση πιστοποιητικών Δημοτολογίου για τις εγγραφές στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Υπολογίζεται ότι μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας που θεσπίζεται, δηλαδή με τη διασύνδεση του Εθνικού Δημοτολογίου με το πληροφοριακό σύστημα «My School» του υπουργείου Παιδείας, 350.000 πιστοποιητικά για εγγραφές/μεταβολές ετησίως καταργούνται.

Για πρώτη φορά στο ηλεκτρονικό σύστημα αναμένεται ότι θα μπουν, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, και τα ιδιωτικά σχολεία της χώρας.

Η Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών τους (ΟΙΕΛΕ) ζήτησε μάλιστα με την ευκαιρία, να δηλώνονται στο ίδιο σύστημα και οι εκτός υποχρεωτικού ωρολογίου προγράμματος δράσεις των ιδιωτικών σχολείων, προκειμένου και αυτές να εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν την Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο υφυπουργός Εσωτερικών Ιωάννης Μπαλάφας και ο Προϊστάμενος της Γενικής διεύθυνσης Μεταρρυθμιστικής Πολιτικής και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Νίκος Μιχαλόπουλος, ανακοινώθηκε η διασύνδεση του Εθνικού Δημοτολογίου με το πληροφοριακό σύστημα «My School» . Σύμφωνα με τους υπουργούς, με τον τρόπο αυτόν επιτυγχάνονται τρεις σημαντικοί στόχοι:

-Διευκολύνονται οι οικογένειες που απαλλάσσονται από χρονοβόρες ενέργειες, περιττή ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση, στο πνεύμα της δήλωσης του πρωθυπουργού, ότι δεν νοείται να τρέχουν οι πολίτες για να προσκομίζουν έγγραφα και πιστοποιητικά, όταν αυτές οι διαδικασίες μπορούν να εκτελούνται ενδοϋπηρεσιακά.

-Επιτυγχάνεται σημαντική δημοσιονομική ωφέλεια αφού, μεγάλος αριθμός εργατοωρών (40.000 κάθε χρόνο για τις εγγραφές συν 233.333 τουλάχιστον μία φορά για την μετέπειτα αναζήτηση 1.400.000 πιστοποιητικών γέννησης) καθίσταται πλέον περιττός

-Τέλος, το σύνολο της κρατικής μηχανής παίρνει μία βαθιά ανάσα από το ασφυκτικό κλίμα και τις δυσλειτουργίες των γραφειοκρατικών βαρών με αποτέλεσμα η δημόσια διοίκηση να καθίσταται πιο ευέλικτη και αποτελεσματική.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk