• Αναζήτηση
 • Απεβίωσε ο εκδότης – βιβλιοπώλης Δημήτρης Παπαδήμας

  Απεβίωσε σε ηλικία 92 ετώ ο ιστορικός εκδότης Δημήτρης Παπαδήμας. Ασχολήθηκε με τα προβλήματα του βιβλίου σε όλο το φάσμα της παραγωγής αλλά αγωνίσθηκε και ως συνδικαλιστής του χώρου. Υπερασπίσθηκε τα βιβλιοπωλεία και την ενιαία τιμή του βιβλίου.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών ο ιστορικός εκδότης Δημήτρης Παπαδήμας. Ασχολήθηκε με τα προβλήματα του βιβλίου σε όλο το φάσμα της παραγωγής αλλά αγωνίσθηκε και ως συνδικαλιστής του χώρου. Υπερασπίσθηκε τα βιβλιοπωλεία και την ενιαία τιμή του βιβλίου.
  Εγραψε το βιβλίο «Το Οδοιπορικό ενός Εκδότη», που κυκλοφόρησε το 2012.
  Ο Παπαδήμας γεννήθηκε το 1924 στην Πύλο της Μεσσηνίας. Eλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση κατά τη διάρκεια της ιταλογερμανικής κατοχής. Από το 1945 ως το 1951 ήταν εξόριστος για τα πολιτικά του φρονήματα. Το 1960 άνοιξε το δικό του βιβλιοπωλείο στην οδό Ιπποκράτους 23 και το 1962 έκανε την πρώτη του έκδοση την «Ιστορία της Αρχαίας Ελληνικής Λογοτεχνίας» του Γκίλμπερτ Μάρεϊ , καθηγητή ελληνικών στην Οξφόρδη, σε μετάφραση Σίμου Μενάρδου. Το 1976 οι εκδόσεις Παπαδήμα εξασφάλισαν τα δικαιώματα του οίκου BG Teubner Leipzig και κυκλοφόρησαν τους βασικο΄τερους ¨ελληνες και Λατίνους συγγραφείς. Το 1978 ο οεκδοτικός οίκος μετακόμισε στην Ιπποκράτους 8.

  Η κηδεία του Δημήτρη Παπαδήμα θα γίνει την Τρίτη στην γενέτειρά του, στη Μεσσηνία.

  Πολιτισμός
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk