Ο Στέφανος Κασσελάκης κατακρίθηκε ήδη από κυβερνητικούς (και όχι μόνο) κύκλους για το ταξίδι του στην Παλαιστίνη, διότι αυτό δεν συνοδεύτηκε από επίσκεψη στο Ισραήλ. Απτόητος πάντως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού και αρχαιοτήτων, Χανί αλ Χαγέκ, στον οποίο εξέφρασε τόσο την αλληλεγγύη του όσο και την άποψή του πως είναι δίκαιο και ηθικό να αναγνωριστεί ως κράτος η ταλαιπωρημένη περιοχή.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κασσελάκης ανέφερε πως «είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον φίλο παλαιστινιακό λαό. Έναν λαό που έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ εδώ και πολλά χρόνια, που έχει δίκαια αιτήματα, και για τον οποίο πρέπει η Ευρώπη να παράσχει αμέριστη συμπαράσταση ώστε να υπάρξει και άμεση κατάπαυση του πυρός αλλά και την αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια».

Κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αναγκαία πια «η λύση δύο κρατών στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ» και ο ορισμός της Ανατολικής Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης.

«Πάνω απ’ όλα ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό της ειρήνης και νομίζω ότι όλος ο δυτικός κόσμος πρέπει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα να μπορέσουν το Ισραήλ και η Παλαιστίνη να προχωρήσουν σε μια μόνιμη βάση ειρήνης», συμπλήρωσε ο Στ. Κασσελάκης.

Κάλεσε επίσης «την ελληνική κυβέρνηση να ακολουθήσει το μονοπάτι της Ισπανίας για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους».

«Να πιέσουμε όλη την Ευρώπη επειδή έχουμε ευρωεκλογές σε λίγες εβδομάδες και εμείς ως το μεγαλύτερο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς να μπορέσουμε να προωθήσουμε αυτό που είναι δίκαιο και ηθικό, ο παλαιστινιακός λαός να έχει επιτέλους το δικό του κράτος» κατέληξε σχετικώς.