Τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Βερολίνο, όπου διεξάγεται το Final Four της EuroLeague, συνεχίζουν να απασχολούν τα Μέσα ενημέρωσης στη Γερμανία. Οι συμπλοκές σημειώθηκαν σε δύο διαφορετικά σημεία. Όπως έχει γίνει γνωστό υπήρξε συμπλοκή σε έναν σταθμό του προαστιακού, αλλά και έξω από ένα ξενοδοχείο που διέμεναν οπαδοί του Παναθηναϊκού.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η αστυνομία της Σερβίας οι περισσότεροι που προσήχθησαν ήταν Σέρβοι. Την ίδια ώρα από τα βίντεο που κυκλοφορούν είναι ξεκάθαρη η απουσία της αστυνομίας και από τα δύο σημεία.

Ο τελικός του Κυπέλλου και η επίσκεψη του Μακρόν

Στο ρεπορτάζ του Open αποτυπώθηκε το γεγονός ότι οι Γερμανοί δεν περίμεναν προφανώς να συμβούν όλα αυτά. Την ίδια μέρα διεξάγονταν στην πόλη ο τελικός του Κυπέλλου Γερμανίας όπου βρίσκονταν δεκάδες χιλιάδες οπαδοί και το ενδιαφέρον είχε επικεντρωθεί εκεί.

Την ίδια ώρα υπήρχαν προετοιμασίες και για την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν. Ο Γάλλος πρόεδρος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη και τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και όταν υπήρξαν προσπάθειες από ελληνικής πλευράς να μάθουν λεπτομέρειες σχετικά με τους τραυματίες και τους συλληφθέντες η αστυνομία του Βερολίνου καθυστέρησε σημαντικά να δώσει απαντήσεις.

Το σχετικό ρεπορτάζ για τα επεισόδια στο Βερολίνο