Συνολικά δώδεκα άτομα τραυματίστηκαν σε πτήση της Qatar Airways. Το Boeing 787-9 Dreamliner στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε αναταράξεις ενώ πετούσε πάνω από την Τουρκία. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν έξι μέλη πληρώματος και έξι επιβάτες.

Στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου είχαν ενημερωθεί και είχαν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Έτσι, μόλις προσγειώθηκε το αεροπλάνο προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες στους τραυματίες, χωρίς να γίνει γνωστή η κατάστασή τους.

Τι συνέβη

Ο Graeme McQueen, Διευθυντής Σχέσεων με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της daa, της διαχειρίστριας εταιρείας του αεροδρομίου του Δουβλίνου, δήλωσε στο Sky News: «Η πτήση QR107 της Qatar Airways από τη Ντόχα προσγειώθηκε με ασφάλεια, όπως ήταν προγραμματισμένο, στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου λίγο πριν από τις 13.00 την Κυριακή.

«Κατά την προσγείωση, το αεροσκάφος έγινε δεκτό από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας του αεροδρομίου και του τμήματος Πυροσβεστικής και Διάσωσης, λόγω του ότι έξι επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος (συνολικά 12) στο αεροσκάφος ανέφεραν τραυματισμούς, αφού το αεροσκάφος παρουσίασε αναταράξεις ενώ βρισκόταν στον αέρα πάνω από την Τουρκία.

«Η ομάδα του αεροδρομίου του Δουβλίνου συνεχίζει να παρέχει πλήρη βοήθεια στο έδαφος στους επιβάτες και το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σε ένα ξεχωριστό περιστατικό, ένας Βρετανός έχασε τη ζωή του σε πτήση της Singapore Airlines μετά από ακραίες αναταράξεις στο ταξίδι Χίθροου-Σιγκαπούρη.