Βοήθεια σε φάρμακα και γιατρούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων ζητά το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού «ώστε να αντεπεξέλθουμε στις διογκούμενες ανάγκες, όχι μόνο των ασθενών μας, αλλά και των συνανθρώπων μας που συνωστίζονται στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και στο παλιό αεροδρόμιο».

Όπως αναφέρει το κοινωνικό ιατρείο «οι ανάγκες είναι πολλές, πιο συγκεκριμένα όμως χρειαζόμαστε άμεσα τα παρακάτω φάρμακα:

* Εισπνεόμενα (aerolin inh, flixotide inh, atrovent inh , rolenium)
* Αντιβιοτικά για παιδιά σε σιρόπι (clarithromycin, amoxicillin, augmentin, cefuroxime, doxycycline, bactrimel).
* Αντιβιοτικά για ενήλικες (ciprofloxacin 500 και 750 mg, doxycycline, amoxicillin, amoxicillin-clavylanic acid, bactrimel, κεφακλόρη)
* Δερματικές κρέμες και αντιμηκυσιακές (Fucidin acid, fucicort, daktarin cream, kenacomb κλπ)
* Γαστροπροστατευτικά (omeprazol, pantoprazol, maalox, simeco κλπ)
* Κολλύρια (tobrex, tobradex)
* Σιρόπια αποχρεμπτικά και αντιβηχικά.
* Αποχρεμπτικά (acetycysteine π.χ trebon, fluimucil κλπ)
* Παυσίπονα – αντιπυρετικά σιρόπια για παιδιά (depon, ponstan κλπ)

»Παράλληλα, κάνουμε δραματική έκκληση προς όλους τους γιατρούς να βοηθήσουν, με όσες δυνάμεις τους έχουν απομείνει, τα κοινωνικά ιατρεία/φαρμακεία σε όλη τη χώρα, που δίνουν μια άνιση μάχη σε καθημερινή βάση. Το δικό μας ιατρείο έχει πολύ μεγάλη ανάγκη από τις παρακάτω ειδικότητες γιατρών, τους οποίους και παρακαλούμε να έρθουν σε άμεση επαφή μαζί μας:

* Παθολόγους
* Παιδιάτρους
* Δερματολόγους
* Γενικούς γιατρούς
«Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού λειτουργεί, με την βοήθεια και στήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, από τον Δεκέμβριο του 2011 και μέχρι σήμερα, μέσα σε 4 χρόνια, έχει βοηθήσει σε πάνω από 48,000 περιστατικά, από όλη την Αττική ακόμα και την επαρχία. Λειτουργεί εξ ολοκλήρου με την βοήθεια που προσφέρει ο κόσμος και οι 300 εθελοντές του, ενώ δεν αποδέχεται χρηματικές δωρεές, παρά μόνο σε είδος και υπηρεσίες.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-9631-950 στις ώρες λειτουργίας του ΜΚΙΕ (ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00, ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00).