Βίντεο με την επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία του Τειρεσία

Την πρόσφατη καταδρομική επίθεση τους στα γραφεία της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΕ στο Μαρούσι κατέγραψαν σε βίντεο τα μέλη της ομάδας Ρουβίκωνας

''

Την πρόσφατη καταδρομική επίθεση τους στα γραφεία της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΕ στο Μαρούσι κατέγραψαν σε βίντεο τα μέλη της ομάδας Ρουβίκωνας. Όπως φαίνεται στο βίντεο που ανήρτησαν στο youtube αφού έσπασαν την είσοδο στη συνέχεια προχώρησαν σε φθορές στο εσωτερικό των γραφείων. Υπενθυμίζεται ότι στην «επιχείρηση» πήραν μέρος τουλάχιστον 15 κρανοφόροι εκ των οποίων προσήχθησαν επτά.

Σε κείμενο που είχαν αναρτήσει στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org τα μέλη του Ρουβίκωνα σημείωναν μεταξύ άλλων ότι «οι διοικήσεις των τραπεζών έχουν δημιουργήσει μηχανισμούς με σκοπό την εποπτεία των δανειοληπτών και καταγραφή των στοιχείων τους, καθώς και χρήση (των στοιχείων αυτών )για την αποτελεσματική πραγμάτωση των σκοπών τους. Ένας τέτοιος μηχανισμός είναι ο Τειρεσίας Α.Ε. ο οποίος είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 1997 από τις τράπεζες, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Κύριο έργο του όμως είναι το φακέλωμα αυτών που συναλλάσσονται με αυτό. Γίνεται μάλιστα και συλλογή προσωπικών δεδομένων εν αγνοία αυτών που φακελώνονται.

Περισσότερα από 6,5 εκατομμύρια κάτοικοι της χώρας είναι καταχωρημένοι με κάθε λεπτομέρεια που ενδιαφέρει τις τράπεζες, στα αρχεία του. Μάλιστα, η διάτρητη ηθική της οικονομίας των αγορών ευθύνεται και για το γεγονός ότι το φακέλωμα τους δεν φαίνεται να εξυπηρετεί μόνο τους «εταίρους» του Τειρεσία, αλλά, παράλληλα -όπως λίγο πολύ όλοι υποψιάζονται- και πάρα πολλές επιχειρήσεις οι οποίες και επωφελούνται από τα αρχεία του. Φακελώνοντας έτσι ανθρώπους, εξάγουν πολύτιμα γι’ αυτές συμπεράσματα ως προς την καταναλωτική τους συμπεριφορά, την οικονομική τους επιφάνεια, τις συναλλακτικές τους πρακτικές, τις αγοραστικές τους συνήθειες κ.λ.π.

Συνέπεια αυτών, είναι το αποτελεσματικότερο marketing και η εν γένει προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών που οι ίδιες προσφέρουν. Από την λειτουργία του, που δεν έχει άλλωστε τίποτα να ζηλέψει από τις μυστικές υπηρεσίες των κρατών (ως προς τα στοιχεία που συλλέγει), πάρα πολλά άτομα από τα αδύναμα οικονομικά στρώματα κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. Ακόμα και στις κατασχέσεις ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς παίζει τον ρόλο του ο αμαρτωλός Τειρεσίας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk