Μέσω opengov η επιλογή πρόεδρου της ΕΕΤΤ

Μέσω opengov θα επιλεγεί ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υποδομών, κ. Χρήστου Σπίρτζη, σχεδόν έναν χρόνο μετά την παραίτηση του πρώην πρόεδρου της ρυθμιστικής αρχής, κ. Κωνσταντίνου Λουρόπουλου.

Μέσω opengov θα επιλεγεί ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υποδομών, κ. Χρήστου Σπίρτζη, σχεδόν έναν χρόνο μετά την παραίτηση του πρώην πρόεδρου της ρυθμιστικής αρχής, κ. Κωνσταντίνου Λουρόπουλου.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, ο κ. Σπίρζτης υπέγραψε την Τετάρτη και πρώθησε προς ανάρτηση στο www.opengov.gr την «Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)».
«Ο νέος Πρόεδρος της ΕΕΤΤ, που θα έχει τετραετή θητεία σε καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προβλέπεται να είναι πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και υψηλής επιστημονικής κατάρτισης, με επαγγελματική εξειδίκευση στις θετικές επιστήμες, την οικονομική επιστήμη ή νομική, ιδίως στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων» αναφέρει το υπουργείο.
«Η επιλογή του Προέδρου της ΕΕΤΤ θα γίνει με εισήγηση του Υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ προς το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο ύστερα από γνώμη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, επιλέγει και διορίζει τον Πρόεδρο» σημειώνεται.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος με τα σχετικά δικαιολογητικά από τις 18 Δεκεμβρίου 2015 έως και στις 7 Ιανουαρίου 2016 (ώρα 5 μ.μ.) αποκλειστικά μέσω διαδικτυακού συνδέσμου.
Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αναφέρονται αναλυτικά τα δικαιολογητικά υποβολής αίτησης συμμετοχής, τα προσόντα επιλογής του προέδρου, η διαδικασία επιλογής, η θητεία, τα κωλύματα διορισμού, οι υποχρεώσεις του Προέδρου ΕΕΤΤ κ.α.
«Για την πλήρωση της θέσης του Προέδρου της ΕΕΤΤ επιλέγουμε μια ανοιχτή, διαφανή και αξιοκρατική διαδικασία, η οποία θα συγκεντρώσει υποψηφιότητες υψηλής ποιότητας, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν οι τρεις βασικές μας προτεραιότητες, οι οποίες είναι:
– Μια πραγματικά ανταγωνιστική αγορά, που θα φέρνει αξιόπιστες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, με χαμηλό κόστος στον καταναλωτή.
– Η ενίσχυση των επενδύσεων με όρους διαφάνειας και προστασίας του δημοσίου συμφέροντος.
– Η προστασία του καταναλωτή και της υγιούς επιχειρηματικότητας» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών.
«Διασφαλίζουμε την ανεξαρτησία της ΕΕΤΤ, από όσους επιθυμούν να στρεβλώσουν ή να επηρεάσουν την Εθνική Ρυθμιστική Αρχή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, με όρους, που έχουν ως στόχο την προστασία των συμφερόντων του δημοσίου και των πολιτών και όχι της διαπλοκής και των οργανωμένων συμφερόντων» κατέληξε.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk