6-11 Ιουλίου
Ηλεκτρονικά και Νανοτεχνολογίες


PORTO PALACE HOTEL, 26ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 65, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διοργανώνεται και εφέτος από το ΑΠΘ η «δέσμη συνεδρίων» Nanotechnology 2015. Συγκεκριμένα, αύριο ξεκινούν η 5η Nanotechnology Expo (6-10 Ιουλίου) και το 8ο Διεθνές Συμπόσιο Εύκαμπτων Οργανικών Ηλεκτρονικών (ISFOE15, 6-9 Ιουλίου), ενώ από την Τρίτη ξεκινά το 12ο Διεθνές Συνέδριο Νανοεπιστημών και Νανοτεχνολογιών (ΝΝ15, 7-10 Ιουλίου). Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε (αγγλιστί) στην πύλη www.nanotexnology.com.
6-11 Ιουλίου


Σχολείο οικολογικής ανάλυσης


ΛΟΦΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ, ΛΕΣΒΟΣ
Η Σχολή Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιεργειών του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών διοργανώνουν Διεθνές Θερινό Σχολείο στην Ανάλυση Οικολογικών Δεδομένων (EcoDAR2015). Στόχος του εφετινού σχολείου είναι να αναδείξει τη σημασία της ποσοτικής προσέγγισης στην ερμηνεία της πολυπλοκότητας των φυσικών συστημάτων. Απευθύνεται σε τελειόφοιτους, μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες και ερευνητές από την ευρύτερη επιστημονική περιοχή της οικολογίας. Λεπτομέρειες στο https://ecodar2015.pns.aegean.gr/.
6-17 Ιουλίου


Εργαστήριο Ρομποτικής και Ψηφιακής


ΑΡΣΑΚΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΑΡΣΑΚΗ 1, ΨΥΧΙΚΟ
To Εργαστήριο Ολοκληρωμένων Συστημάτων του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» διοργανώνει θερινό εργαστήριο στις Ψηφιακές Τεχνολογίες και στην Πληροφορική. Οι δύο αυτόνομοι εβδομαδιαίοι κύκλοι έχουν θέμα τις Ψηφιακές Τέχνες και τη Ρομποτική. Τους συμμετέχοντες (μαθητές και μαθήτριες 14-18 χρόνων) θα διδάξουν έμπειροι ερευνητές από τον «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ» και το Old Dominion University, ΗΠΑ. Περισσότερες πληροφορίες στο http://smart-camp.iit.demokritos.gr/.
8-9 Ιουλίου


Συνδιάσκεψη για Ψηφιακές Πληρωμές


ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ 138 & ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ, ΑΘΗΝΑ
Προετοιμάζοντας την επερχόμενη Ενιαία Ψηφιακή Αγορά της ΕΕ (Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Digital Single Market – DSM), η 1η Συνδιάσκεψη των Αθηνών για τις Ψηφιακές Πληρωμές σκοπεύει να διερευνήσεις όλα τα θέματα που απαρτίζουν αυτό το νέο σκηνικό. Διαβάστε σχετικά στο www.athensdps.com.
8-11 Ιουλίου


Μοντελοποίηση και Βελτιστοποίηση


HOTEL DIVANI CARAVEL, Β. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 2, ΑΘΗΝΑ
Το 6ο Διεθνές Συνέδριο Πειραμάτων, Διεργασιών, Μοντελοποίησης, Προσομοίωσης και Βελτιστοποίησης Συστημάτων (IC-EPSMSCO 2015) διοργανώνεται από την Τετάρτη έως το Σάββατο στην Αθήνα. Περισσότερα στοιχεία στο www.epsmso.gr/.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ