Αρνητική στάση, υποστηρίζοντας ότι δεν γνωρίζει τίποτα, πρόκειται να τηρήσει έναντι των ελβετών δικαστών η Βίκυ Σταμάτη, η οποία ήδη ξεκίνησε να καταθέτει στο κλιμάκιο των εκπροσώπων της ελβετικής δικαιοσύνης.

Η παρουσία των εκπροσώπων της ελβετικής Δικαιοσύνης στην Αθήνας είναι στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής, με αφορμή έρευνα της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας της Ελβετίας για περιπτώσεις νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων μέσω του τραπεζικού συστήματος της χώρας. Τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής της Ελλάδας προς την ελβετική Δικαιοσύνη αφορούν κυρίως παροχή στοιχείων για ύποπτους τραπεζικούς λογαριασμούς που σχετίζονται με διακίνηση «μιζών».

Σύμφωνα με τον συνήγορο της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Φραγκίσκο Ραγκούση, η εντολέας του θα ζητήσει από το κλιμάκιο των ελβετών δικαστών ενημέρωση για τα ακριβή στοιχεία που αναζητούν από αυτήν, στο πλαίσιο της έρευνάς τους, αρνούμενη ότι γνωρίζει οτιδήποτε για το θέμα που τους έφερε στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης του Άκη Τσοχατζόπουλου από τους Ελβετούς, τον Φεβρουάριο του 2014, ο πρώην υπουργός φέρεται να είχε ερωτηθεί για συγκεκριμένο λογαριασμό της συζύγου του σε ελβετική τράπεζα, μέσω του οποίου, κατά τις ελβετικές και ελληνικές Αρχές, είχαν εμβαστεί χρήματα που σχετίζονται με τα TOR M1.

O κ. Τσοχατζόπουλος αρνείται οποιαδήποτε σχέση του επίμαχου λογαριασμού της κ. Σταμάτη με παράνομες αμοιβές και έχει υποστηρίξει ότι τα χρήματα που είχαν κατατεθεί σε αυτόν αφορούσαν καταβολή από ασφαλιστήριο συμβόλαιο της συζύγου του και του ίδιου.

Νωρίτερα κατέθεσε στους ελβετούς δικαστές η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, η οποία σύμφωνα με τον συνήγορό της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, προσκόμισε εξουσιοδότηση ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ώστε εάν εντοπιστεί χρηματικό ποσό σε λογαριασμό της, οπουδήποτε στον κόσμο, να μεταφερθεί και να παραχωρηθεί στο ελληνικό Δημόσιο.