Ρ. Αντωνοπούλου:«Το πρόγραμμα των 16.000 ανέργων δεν καταργήθηκε, αλλά απεντάχθηκε λόγω προβλημάτων και θα επανέλθει βελτιωμένο εντός διμήνου»

Την Πέμπτη 21 Μαίου η υπουργός αναπληρωτής Εργασίας, μίλησε στον Βήμα fm για τα προγράμματα κατάρτισης ανέργων

Την Πέμπτη 21 Μαίου η Ράνια Αντωνοπούλου μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για τα προγράμματα κατάρτισης ανέργων{{{ audio1 }}}

Για τα προγράμματα κατάρτισης ανέργων

«Υπάρχει ένα πρόγραμμα, το οποίο απευθυνόταν σε 16.000 περίπου ανέργους, το οποίο δεν καταργήθηκε, αλλά έχει απενταχθεί και θα επανενταχθεί σε δύο μήνες από τώρα ανανεωμένο. Αυτό είναι ένα από τα προγράμματα, τα οποία έπρεπε να απενταχθούν, γιατί είχε προβλήματα. Οι πόροι είναι περιορισμένοι, αυτό αντιστοιχούσε σε 112 εκατ. ευρώ που αν προχωρούσε, φεύγανε τα 112 εκατ. κι ο κάθε άνεργος έπαιρνε στην τσέπη του 1.500, με αυτό που σχεδιάζουμε τώρα, ο άνεργος θα πάρει τουλάχιστον τα διπλάσια χρήματα, να μην πω παραπάνω. Θα το ανακοινώσουμε όταν θα είμαστε έτοιμοι, αλλά επίσης θα είναι στοχευμένο ηλικιακά. Δηλαδή, κάποιος άνθρωπος νέος σχετικά, 29-30 ετών, άλλου είδους επέμβαση και παρέμβαση πρέπει να έχει από κάποιον που βρίσκεται ένα χρόνο πριν να βγει στη σύνταξη. Εμείς δεν καταργούμε το γενικό σκεπτικό πίσω από τέτοιου είδους παρεμβάσεις, αλλά λέμε ότι κάνουμε τέτοιου είδους εξειδίκευση, ώστε οι άνεργοι να έχουν το μέγιστο δυνατό όφελος.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk