Στην αντεπίθεση περνά η Adidas για να «πιάσει» τη μεγάλη ανταγωνίστριά της, τη Nike. Το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η γερμανική εταιρεία προκειμένου να ξεπεράσει σε πωλήσεις την αμερικανική είναι πενταετές: στόχος της είναι ως το 2020 να έχει κατακτήσει την κορυφή. Και για πετύχει τον στόχο αυτόν προγραμματίζει να εκδηλώσει την εμπορική αντεπίθεσή της σε έξι κομβικές μεγαλουπόλεις: τη Νέα Υόρκη, το Λος Αντζελες, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Τόκιο και τη Σανγκάη.

«Αν κερδίσουμε τη Νέα Υόρκη και το Λος Αντζελες, θα έχουμε κερδίσει ολόκληρη την Αμερική»
δήλωσε στη «Wall Street Journal» ο επικεφαλής των παγκόσμιων πωλήσεων της Adidas Ρόλαντ Αουσελ. Υποθέτει κανείς ότι, αν κερδίσει το Λονδίνο και το Παρίσι, θα έχει κερδίσει την Ευρώπη. Και ότι αν κερδίσει το Τόκιο και τη Σανγκάη, θα έχει κερδίσει και την Ασία.
Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, η δεύτερη σε πωλήσεις εταιρεία αθλητικών ειδών σχεδιάζει να εμφανίσει ετήσια αύξηση των καθαρών κερδών της κατά 15% την επόμενη πενταετία για να σκαρφαλώσει στην κορυφή. «Πρόσφατα πάντως είχε κάνει δύο προειδοποιήσεις κερδών καθώς οι πωλήσεις της ήσαν κατώτερες των προσδοκιών της αγοράς» γράφει η «WSJ».
Για να πετύχει την αναστροφή η Adidas επισπεύδει την εισαγωγή νέων προϊόντων στην αγορά και προγραμματίζει την αύξηση των επενδύσεων για τον σκοπό αυτόν. Επίσης η εταιρεία προγραμματίζει το άνοιγμα 55 νέων καταστημάτων εντός των επόμενων δυόμισι χρόνων στις ΗΠΑ, όπου σήμερα λειτουργούν 30 καταστήματα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ