• Αναζήτηση
 • Θετικά αντιδρούν οι αγορές στις δηλώσεις της Τζάνετ Γέλεν

  Θετικά αντιδρούν σήμερα Πέμπτη οι διεθνείς αγορές στις δηλώσεις που έκανε χθες η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν αναφορικά με την ακολουθούμενη από τη Fed νομισματική πολιτική.

  Θετικά αντιδρούν σήμερα Πέμπτη οι διεθνείς αγορές στις δηλώσεις που έκανε χθες η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν αναφορικά με την ακολουθούμενη από τη Fed νομισματική πολιτική.

  Η Γέλεν έδωσε ενδείξεις ότι η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε αυξήσεις επιτοκίων μετά το Μάρτιο 2015. Συγκεκριμένα, απέκλεισε η αύξηση των επιτοκίων να ξεκινήσει στις επόμενες δύο συνεδριάσεις, ήτοι τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο 2015.

  Πάντως έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα ότι αυτό θα συμβεί λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Καθώς συνεχίζεται η πρόοδος προς την επίτευξη της πλήρους απασχόλησης και του στόχου 2% για τον πληθωρισμό, κάποια στιγμή θα πρέπει να αρχίσουμε να μειώνουμε την νομισματική στήριξη», τόνισε.

  Όπως ξεκαθάρισε, η Fed δεν θα επαναλάβει την στρατηγική αύξησης των επιτοκίων που ακολούθησε το διάστημα 2004 – 2006, όταν τα επιτόκια αυξάνονταν σε κάθε συνεδρίαση, γεγονός που αποδείχθηκε επιζήμιο για τα επίπεδα ρευστότητας της αμερικανικής οικονομίας.

  Η ίδια χαρακτήρισε θετική την πτώση των τιμών του αργού πετρελαίου για την οικονομία των ΗΠΑ και ξεκαθάρισε πως η Federal Open Market Committee αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα κινηθεί σταδιακά προς το στόχο που έχει θέσει η Fed.

  Μετά τις δηλώσεις Γέλεν οι S&P 500 και Dow Jones κατέγραψαν μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη για το 2014. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 288,00 μονάδες (1,69%) κλείνοντας στις 17.356,87 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 96,48 μονάδων (2,12%) και έκλεισε στις 4.644,31 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 40,15 μονάδων (2,04%) κλείνοντας στις 2.012,89 μονάδες.

  Αλλά και οι αγορές της Ασίας κινήθηκαν σήμερα με κέρδη. Με μεγάλη άνοδο έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο βασικός δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 2,32% και κέρδη 390,32 μονάδων, για να διαμορφωθεί στις 17.210,05 μονάδες.

  Δείτε επίσης
  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk