Το αναπτυξιακό σχέδιο που θα χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 παρουσίασε ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στη Περιφερειάρχη Αττικής κυρία Ρένα Δούρου με την οποία συναντήθηκε την Πέμπτη.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από αναπτυξιακές προοπτικές σε σχέση με το ΠΕΠ Αττικής και η Περιφερειάρχης παρουσίασε τις προτεραιότητες του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος της Αττικής, υπογραμμίζοντας ότι επιδίωξη της Περιφερειακής Αρχής είναι τα σχέδια να χαρακτηρίζονται από ρεαλισμό και δυνατότητα άμεσης υλοποίησης.
Αναφορικά με το αναπτυξιακό σχέδιο στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως έχει ως στόχο την ανάπτυξη, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής καθώς και τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος της πόλης, με σκοπό να γίνει ο Πειραιάς τα επόμενα χρόνια μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη-λιμάνι.
Επίσης η Περιφερειάρχης Αττικής και ο δήμαρχος Πειραιά συμφώνησαν να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών το επόμενο εξάμηνο, έτσι ώστε ο σχεδιασμός του Δήμου να συμβαδίζει με τις προτεραιότητες και την εφαρμογή του προγράμματος.