Οι τζιχαντιστές θέλουν να επαναφέρουν το χρυσό δηνάριο

Επιδιώκοντας να εδραιώσει περαιτέρω τον έλεγχο στα εδάφη που κατέλαβε με τρόμο και θάνατο, το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ…

Επιδιώκοντας να εδραιώσει περαιτέρω τον έλεγχο στα εδάφη που κατέλαβε με τρόμο και θάνατο, το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία (ISIS) σκοπεύει κατά πληροφορίες να εισάγει το δικό του νόμισμα στο «ισλαμικό χαλιφάτο» που έχει ανακηρύξει σε περιοχές του Ιράκ και της Συρίας.

Η οργάνωση φέρεται να θέλει να επαναφέρει το χρυσό δηνάριο ως μέσο συνδιαλλαγής.

Αρχηγοί των τζιχαντιστών ανακοίνωσαν ήδη σε τζαμιά στη Μοσούλη και τη Νινευή του Ιράκ πως το δηνάριο επέστρεψε, όπως μεταδίδει στην ηλεκτρονική του πύλη το δίκτυο Al Arabiya.

Το δηνάριο χρησιμοποιούνταν στην Αραβική Χερσόνησο κατά την πρώτη περίοδο του Ισλάμ γύρω στo 634 μ.Χ., και οι τζιχαντιστές σκοπεύουν κατά πληροφορίες να επαναφέρουν εντός των επόμενων εβδομάδων τα χρυσά και ασημένια νομίσματα της εποχής στα εδάφη που ελέγχουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ήλθαν στη δημοσιότητα τον Οκτώβριο, οι τζιχαντιστές έχουν καθημερινά έσοδα ενός δισ. δολαρίων μόνο από πωλήσεις πετρελαίου στη μαύρη αγορά.

Εκατομμύρια δολάρια φθάνουν επίσης κάθε μήνα στα «ταμεία» των τζιχαντιστών από πλούσιους υποστηρικτές, ενώ τα έσοδά τους συμπληρώνουν εγκληματικές δραστηριότητες όπως οι ληστείες σε τράπεζες στις πόλεις που έχουν καταλάβει, καθώς και οι απαγωγές Δυτικών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk