Αναταραχή προκάλεσε η τοποθέτηση του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, ο οποίος διατύπωσε τη θέση ότι θα πρέπει να υπάρξει διασύνδεση μεταξύ ενσήμων και παροχών υγείας για τους ασφαλισμένους.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι ο κ. Σπυρόπουλος εξέφρασε προσωπικές απόψεις.

Ο διοικητής του ΙΚΑ έκανε τη δήλωση – «βόμβα», μιλώντας σε συνέδριο για την κοινωνική ασφάλιση.
Συγκεκριμένα, κληθείς να διευκρινίσει περαιτέρω το ζήτημα που έθεσε στην ομιλία του, ρωτήθηκε «ποιες είναι οι αναγκαίες προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν για να θεμελιώνει ένας ασφαλισμένος δικαιώματα παροχής υπηρεσιών υγείας;»

«Είναι το ίδιο να έχει κάποιος 0 ένσημο, 50 ένσημα και 100 ένσημα;» απάντησε ο κ. Σπυρόπουλος, αναφερόμενος στα δικαιώματα για παροχές υγείας. Προφανώς, εξήγησε ο ίδιος, θα πρέπει να υπάρχει ένα κατώτατο δίχτυ ασφάλισης για όλους αλλά «δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε εξισωτικά για όσους έχουν περισσότερα ένσημα».

Η τοποθέτηση προκάλεσε αντιδράσεις, ειδικά καθώς το ζήτημα του ασφαλιστικού αποτελεί ένα ανοιχτό προς συζήτηση με την τρόικα θέμα. Για το λόγο αυτό, ο Γ.Βρούτσης έσπευσε νωρίς το πρωί της Τετάρτης να λειτουργήσει πυροσβεστικά, λέγοντας ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις του κ. Σπυρόπουλου.