Τα θέματα της δημιουργίας Εδρών στο πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και γενικότερης συνεργασίας με τη Ελλάδα σε θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, συζήτησαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, με τον υπουργό Παιδείας της Ιαπωνίας κ. Hakubun Shimomura στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στην Ιαπωνία. Για το ίδιο θέμα, ο υπουργός Παιδείας συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του Πανεπιστήμιου του Ναγκόγια, Michinari Hamaguchi.
Ο κ. Λοβέρδος συζήτησε ακόμη με τον Ιάπωνα υπουργό θέματα που αφορούν την αειφόρο ανάπτυξη, ενώ τον ευχαρίστησε για τα 6 πιο σημαντικά κέντρα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού που λειτουργούν στα πανεπιστήμια της Ιαπωνίας. Παράλληλα και όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, ο κ. Λοβέρδος παρενέβη στην παγκόσμια διάσκεψη της UNESCO για την παιδεία για την αειφόρο ανάπτυξη, στην ολομέλεια του συνεδρίου.

Στο περιθώριο της διάσκεψης, ο κ. Λοβέρδος συναντήθηκε με τους υπουργούς Παιδείας της Κύπρου κ. Κώστα Καδή και του Ισραήλ κ. Rabbi Shay, ενώ συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση των υπουργών Παιδείας Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ στην Αθήνα στις 17 Δεκεμβρίου.