Σε 10 μέρες θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την επέκταση κατά 140 μέτρα του διαδρόμου προσαπογείωσης στο αεροδρόμιο της Σύρου.

Αυτό ανέφερε την Πέμπτη ο υπουργόςΥποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδηςκατά την επίσκεψη του στο νησί. Το έργο στο αεροδρόμιο της Σύρου έχει ενταχθεί στην Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 και ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός του είναι πέντε εκατομμύρια ευρω. Με την ολοκλήρωση των έργων το αεροδρόμιο θα είναι έτοιμο να υποδέχεται αεροσκάφη έως και 78 επιβατών.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδηςανέφερε ακόμη ότι θα γίνουν επεμβάσεις σε λοφίσκο που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο προκειμένου η απογείωση και η προσγείωση των αεροπλάνων να είναι ασφαλέστερη.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι έχει δοθεί εντολή για νέα μελέτη προκειμένου να υπάρχει τα επόμενα 2-3 χρόνια ένας διάδρομος 1200 μέτρων στο αεροδρόμιο της Σύρου.

«Θα παρακαλέσω να υπάρξει ένας κοινωνικός διάλογος έτσι ώστε οτιδήποτε γίνει να είναι κοινωνικά αποδεκτό και να είναι μέσα στο πλαίσιο των δικών σας επιθυμιών ώστε να ξέρουμε τι κάνουμε τα επόμενα χρόνια»,
τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών.