Το θέμα της επίσκεψης του κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στη Μόσχα συζήτησε μαζί του ο ρώσος πρέσβης, Στανισλάβ Οσάντσι. Όπως δήλωσε ο ίδιος, ανέφερε στον Κύπριο πρόεδρο ότι ο πρόεδρος Πούτιν τον περιμένει στη ρωσική πρωτεύουσα.

«Μιλήσαμε γενικά για τη δυνατότητα πραγματοποίησης της επίσκεψης, το συντομότερο δυνατόν» είπε ο ρώσος πρέσβης και πρόσθεσε ότι ο κ. Αναστασιάδης θα εξετάσει το πρόγραμμά του και στη συνέχεια θα γίνουν οι απαραίτητες διεργασίες για καθορισμό ημερομηνίας της επίσκεψής του στη Ρωσία.

Ο κ. Οσάντσι ανέφερε ότι με τον κύπριο πρόεδρο συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τις εξελίξεις στην περιοχή, την κατάσταση στην Ουκρανία, αλλά και για τις διμερείς σχέσεις. «Το τι συμβαίνει στην περιοχή είναι το θέμα των συζητήσεων, οι οποίες θα συνεχιστούν και στη Μόσχα» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο ενίσχυσης της παρουσίας της στην περιοχή, ο κ. Οσάντσι είπε ότι «η Ρωσία έχει δηλώσει τη θέση της σε αυτό το θέμα» και κατέληξε: «Ως πρέσβης δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο γιατί δεν είναι στην αρμοδιότητά μου».