SOS εκπέμπουν οι εκπρόσωποι των υγειονομικών φορέων της Ηπείρου. Η σοβαρή έλλειψη προσωπικού εξαιτίας των αποχωρήσεων – συνταξιοδοτήσεων εργαζομένων, θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία των νοσοκομείων της περιοχής.
Τα παραπάνω επισημάνθηκαν σε συσκέψεις που έγιναν με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία, τα οποία παρέχουν υπηρεσίες περίθαλψης και στους κατοίκους των γύρω περιοχών.
Στη σύσκεψη που ακολούθησε στον Ιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων επισημάνθηκε η αποδυνάμωση των δομών του ΠΕΔΥ και η βίαιη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στις τέως μονάδες του ΕΟΠΥΥ. Σχετικά με τα ιδιωτικά ιατρεία και τα εργαστήρια, τα οποία παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης, τονίστηκε η ανάγκη άμεσης αποπληρωμής των οφειλών του ΕΟΠΥΥ.
Ανάλογα προβλήματα καταγράφηκαν και μετά τις συσκέψεις που έγιναν στην Πάτρα με τη συμμετοχή κλιμακίου του ΠΙΣ, του Ιατρικού Συλλόγου της περιοχής, του προέδρου της Ιατρικής Σχολής Πάτρας, εκπροσώπων της Υγειονομικής Περιφέρειας, των Νοσοκομείων, των γιατρών του ΠΕΔΥ Πάτρας και του Οδοντιατρικού Συλλόγου.