Την προειδοποίηση ότι τα οικονομικά της Κύπρου αντέχουν για κάποιους μήνες, αλλά σε περίπτωση που παραταθεί η εκκρεμότητα με τον νόμο περί εκποιήσεων ακινήτων, θα δημιουργηθεί πρόβλημα, απηύθυνε σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης.
Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι σε όλες τις επαφές του με την τρόικα και με μεγάλους επενδυτικούς οργανισμούς, έστειλε το μήνυμα ότι αυτή εκκρεμότητα δεν ισοδυναμεί με εκτροχιασμό ή αναστολή της ευρύτερης προσπάθειας για μεταρρύθμιση και εξυγίανση της κυπριακής οικονομίας.
Ο κ. Γεωργιάδης, εξέφρασε, επίσης, την εκτίμηση ότι μέσα από προσεγγίσεις που βασίζονται στη λογική, πρέπει να βρεθούν λύσεις που να διασφαλίζουν τα δικαιώματα όλων και να επιτραπεί ταυτόχρονα η εκταμίευση της επόμενης δόσης.
«Είναι δεδομένο πως, αν δεν αρθεί η εκκρεμότητα με τον νόμο για τις εκποιήσεις ακινήτων, δεν θα δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου.



![Ακίνητα: Νέο ράλι τιμών λόγω Μέσης Ανατολής – Πού εκτοξεύτηκαν οι τιμές, οι ακριβότερες περιοχές [πίνακες]](https://www.tovima.gr/wp-content/uploads/2025/09/06/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-1-90x90.jpg)