Την επιστροφή του στην ΝΔ ανακοίνωσε ο διαγραφείς κ. Ν. Κακλαμάνης. «Βλέποντας την ανταπόκριση όλων των ιστορικών στελεχών της ΝΔ στο προσκλητήριο ενότητας του Προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, κατάλαβα ότι δεν δικαιούμαι να είμαι απών», δήλωσε.

Ενώ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό «γιατί με δική του πρωτοβουλία συναντηθήκαμε σήμερα». Οι δυο άνδρες είχαν μακρά συζήτηση και όπως επισημαίνει ο κ. Κακλαμάνης «ήρθησαν όλες οι παρεξηγήσεις και όπως είναι αυτονόητο, αποδέχθηκα με χαρά την πρόσκληση του για την επανένταξή μου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στο κόμμα της ΝΔ».

Και καταλήγει: «Η μακρόχρονη φιλία μου με τον Αντώνη Σαμαρά και η επί δεκαετίες παρουσία μου στην Παράταξη, ήταν ο καταλύτης της σημερινής θετικής εξέλιξης». Μετά την επιστροφή του κ. Κακλαμάνη στη ΝΔ η δύναμη της κυβερνητικής πλειοψηφίας ανέρχεται στους 155 βουλευτές.

Mε ιδιόχειρη επιστολή Σαμαρά η επιστροφή

Με μια ιδιόχειρη δήλωση ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς ανακοίνωσε στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη την επιστροφή του κ. Ν. Κακλαμάνη στην ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι χειρόγραφη ήταν και η απόφαση διαγραφής του τον Μάρτιο του 2014 όταν ψήφισε «παρών» στο άρθρο 1 του πολυνομοσχεδίου που περιελάμβανε την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

Μάλιστα ο κ. Κακλαμάνης δεν έκρυψε ποτέ την μεγάλη δυσφορία του για τον τρόπο που επέλεξε τότε ο κ. Σαμαράς να τον διαγράψει. Με τον ίδιο τρόπο τώρα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την επιστροφή του στα πάτρια κομματικά εδάφη.

Όπως αναφέρεται στην ιδιόχειρη δήλωσή του:

«Κύριε Πρόεδρε,

ο βουλευτής Α’ Αθηνών κ. Νικήτας Κακλαμάνης, εντάσσεται από σήμερα στην Κοιν. Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Φιλικά,

Αντώνης Κ. Σαμαράς».

Ήδη η ένταξη του κ. Κακλαμάνη στην ΚΟ της ΝΔ ανακοινώθηκε επισήμως από το Προεδρείο της Βουλής.

Χαιρετίζει την επάνοδο Κακλαμάνη ο Αρης Σπηλιωτόπουλος

Την επάνοδο του πρώην δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας χαιρέτισε με δήλωσή του ο πρώην υπουργός Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Σημειώνεται ότι οι δυο τους ήταν αντίπαλοι στις τελευταίες εκλογές για το δήμο της Αθήνας.

Ηταν η πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά που υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας – ο Αρης Σπηλιωτόπουλος – ήρθε τρίτος στην εκλογική μάχη για τον Δήμο Αθηναίων και δεν πέρασε στο δεύτερο γύρο.

Το βράδυ της πρώτης Κυριακής των εκλογών, μάλιστα, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, είχε κατηγορήσει τον Νικήτα Κακλαμάνη για τα απογοητευτικά – για το ψηφοδέλτιό του – αποτελέσματα ενώ σε όλη τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα είχαν ανταλλάξει σκληρούς χαρακτηρισμούς.

Το σχόλιο του Αρη Σπηλιωτόπουλου για την επάνοδο του Νικήτα Κακλαμάνη έχει ως εξής:

«Η επάνοδος του Νικήτα Κακλαμάνη στη Νέα Δημοκρατία αποτελεί θετικό γεγονός, καθώς πρόκειται για στέλεχος της παράταξης, που θα ενισχύσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για πολιτική σταθερότητα και έξοδο της χώρας από το μνημόνιο.

Η προσπάθεια να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση είναι υπέρτατη μάχη και είναι σημαντικό τουλάχιστον σ’ αυτή, να είμαστε όλοι μαζί. Όσες φορές δεν το πράξαμε, μας στοίχισε ακριβά».