Βενιζέλος: Ερχεται ριζοσπαστική λύση για τα κόκκινα δάνεια

«Ριζοσπαστική λύση για τα κόκκινα δάνεια-ριζοσπαστική στην πράξη και όχι στα λόγια» ως μέρος του συμφωνημένου σχεδίου εξόδου από την κρίση, υποσχέθηκε ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος, σε παρέμβασή του στη συζήτηση στη Βουλή, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Επιχειρηματικά συμφέροντα «που έχουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και τις ζημιές τους στην Ελλάδα» και προσπαθούν να επηρεάσουν την πολιτική, κατήγγειλε στην Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος, προειδοποιώντας ότι «θα μιλήσουμε για όλα γιατί συνεχώς ακούω για την πολιτική που ασκούμε και τις αρνητικές επιπτώσεις της».

«Υπάρχουν επιχειρηματικά συμφέροντα που προσπαθούν να επηρεάσουν την πολιτική», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι «πάντα συνέβαινε αυτό και όλοι γνωριζόμαστε, πρόσωπα και κόμματα». «Εγώ τους διακρίνω σε αυτούς που είναι στην Ελλάδα και θέλουν να πάει η χώρα μπροστά και υπάρχουν και κάποιοι άλλοι, η ιδιόρρυθμη κατηγορία των επιχειρηματιών που έχουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και τις ζημιές τους στην Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος κατηγορώντας τους ότι «αυτοί τροφοδοτούν μεγάλα πολιτικά παιχνίδια».

Η παρέμβαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στην Βουλή κατά την διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, περιείχε και αιχμές που παραπέμπουν στο 2009: «Αν στον λαό βάλεις από την μια επώδυνα μέτρα και πίεση και από την άλλη φανταστικούς παραδείσους είναι πιθανό να επιλέξει το δεύτερο», είπε, σημειώνοντας ότι «πριν δεν ήταν ο λαός που είχε την ευθύνη», για να υπογραμμίσει ότι «τώρα όμως όλοι γνωρίζουν ποια είναι η κατάσταση». «Όμως δεν πρέπει να προσβάλλεται ο λαός στον πυρήνα της ευφυΐας και τους ενστίκτου του γι’ αυτό και είμαι αισιόδοξος ότι θα ανακοπεί κάθε κύμα ανευθυνότητας που εμφανίζεται εντός αιθούσης αλλά και εκτός», πρόσθεσε.

Αναφερθείς στην προϊστορία των μνημονίων είπε ότι το 2010 «υπογράψαμε ένα πρόγραμμα που μας το υπαγόρευσαν και στην συνέχεια το διορθώσαμε». «Η άλλη όψη του μνημονίου είναι το δάνειο των 250 δισ. ευρώ. Το δάνειο είναι αυτό που χρειαζόμασταν για να επιβιώσουμε και να μην πάμε στην άβυσσο. Οι όροι του δανείου είναι σκληροί, νεοφιλελεύθεροι. Έπρεπε όμως να σώσουμε την χώρα, να σώσουμε 240 δισ. ευρώ καταθέσεων», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.
Ενώ προανήγγειλε ότι η πρόταση της κυβέρνησης για τα «κόκκινα δάνεια» θα είναι ριζοσπαστική στην πράξη: «Τι ενδιαφέρει τον κόσμο, η συνωμοσιολογία ή η διαχείριση του ιδιωτικού χρέους;», διερωτήθηκε και ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας εξόδου από την κρίση, θα υπάρχει λύση για όλα τα «κόκκινα δάνεια», «ριζοσπαστική στην πράξη και όχι στα λόγια», όπως είπε με έμφαση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία