Χωρίς τη Ραχήλ Μακρή, που απουσιάζει λόγω προβλήματος υγείας, ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου, με αντικείμενο την εξέταση της στάσης της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του κόμματος.

Η Ραχήλ Μακρή απέστειλε υπόμνημα με τις θέσεις της.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε η επίσημη προσχώρηση του Νίκου Νικολόπουλου στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ο Ν. Νικολόπουλος εντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, ως συνεργαζόμενος, διατηρώντας την ιδιότητα του προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

Το μεσημέρι της Τρίτης οι Καμμένος και Νικολόπουλος επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη και του επέδωσαν τις σχετικές επιστολές προσχώρησης.

Σε δήλωσή του ο Νίκος Νικολόπουλος είπε, μεταξύ άλλων, ότι έγινε πράξη αυτό που είχε συμφωνηθεί από τον περασμένο Ιούνιο, «σήμερα γίνεται η αρχή για την ενότητα των διάσπαρτων αντιμνημονιακών δυνάμεων» και πως θα κατέβει στις εκλογές ως συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ στηρίζοντας με στελέχη του τα ψηφοδέλτια του κόμματος σε όλη την Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος καλωσόρισε τον κ. Νικολόπουλο στο κόμμα και τόνισε ότι στόχος του είναι να ενώσει τις διάσπαρτες αντιμνημονιακές δυνάμεις σε κοινές λίστες, «για να αντιμετωπίσουμε το μέτωπο των δανειστών».

Όπως είπε, θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία για να γίνει αυτό και παρέπεμψε στο συνέδριο του κόμματος.

«Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν», είπε ο Πάνος Καμμένος και εκτίμησε ότι την επομένη των εκλογών το κόμμα του θα είναι ρυθμιστής εξελίξεων και «θα εξασφαλίσει τα εθνικά θέματα και τα θέματα της Ορθοδοξίας».

Ο Πάνος Καμμένος επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «επέλεξε ως εκπρόσωπό του στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, τον πρώην αρχηγό της ΕΠΕΝ», αναφερόμενος προφανώς στον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, ενώ σημείωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για να προωθήσει την πρόταση νόμου του κόμματός του για τα «κόκκινα δάνεια».

Είπε επίσης ότι βρίσκεται σε κοινή γραμμή πλεύσης με τον Βύρωνα Πολύδωρα και τον Φώτη Κουβέλη και ότι θα συναντηθεί και με τον Αλέξη Τσίπρα για το ίδιο θέμα.

Κληθείς, τέλος, να απαντήσει για το θέμα της Ραχήλ Μακρή, ο Πάνος Καμμένος είπε ότι την ώρα που το κόμμα του δίνει μάχη για να ανατρέψει την πολιτική της κυβέρνησης, δεν πρόκειται να ασχοληθεί με εσωκομματικά ζητήματα, παραπέμποντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.