Στο Μιλάνο συναντώνται οι «28» της ΕΕ για την απασχόληση των νέων

Στο Μιλάνο συναντώνται την Τετάρτη οι «28» σε επίπεδο αρχηγών κρατών και υπουργείων Εργασίας για τη Σύνοδο για την απασχόληση των νέων, μετά την σχετική πρωτοβουλία της προεδρεύουσας Ιταλίας. Η συζήτηση για ενίσχυση της αγοράς εργασίας θα περιστραφεί, αναπόφευκτα, γύρω από το «μείγμα» αναπτυξιακών πολιτικών και λιτότητας με φόντο τη νέα συζήτηση που έχει αναζωπυρωθεί και ιδιαίτερα τις προθέσεις Παρισιού και Ρώμης.

Στο Μιλάνο συναντώνται την Τετάρτη οι «28» σε επίπεδο αρχηγών κρατών και υπουργείων Εργασίας για τη Σύνοδο για την απασχόληση των νέων, μετά την σχετική πρωτοβουλία της προεδρεύουσας Ιταλίας.

Η συζήτηση για ενίσχυση της αγοράς εργασίας θα περιστραφεί, αναπόφευκτα, γύρω από το «μείγμα» αναπτυξιακών πολιτικών και λιτότητας με φόντο τη νέα συζήτηση που έχει αναζωπυρωθεί και ιδιαίτερα τις προθέσεις Παρισιού και Ρώμης.

Ο γαλλικός προϋπολογισμός που πρόσφατα παρουσίασε το Παρίσι μεταθέτει για δύο χρόνια τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ.

Το Βερολίνο, διά στόματος Μέρκελ, έχει ήδη δείξει τη δυσφορία του, λέγοντας πως διακυβεύεται η αξιοπιστία της ΕΕ.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι τάχθηκε στο πλευρό του Παρισιού, λέγοντας πως «κανείς δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σε χώρες σαν να είναι μαθητούδια».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία