«Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις» διαβεβαιώνει το υπουργείο Εργασίας

Διπλή συνάντηση είχε από τις 16.00 έως τις 23.00 η τρόικα με υπουργούς της κυβέρνησης την Πέμπτη.

Διπλή συνάντηση είχε από τις 16.00 έως τις 23.00 η τρόικα με υπουργούς της κυβέρνησης την Πέμπτη.

Στο πρώτο μέρος, το ραντεβού με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γκ. Χαρδούβελη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα κλείδωσαν τα βασικά μεγέθη του προϋπολογισμού του 2015. Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου ανέφερε ότι παραμένει ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3% του ΑΕΠ, αφήνοντας όμως ανοιχτό η εκτίμηση που θα συμπεριληφθεί στο προσχέδιο από την ελληνική πλευρά να είναι ελαφρώς διαφορετική, δηλαδή λίγο χαμηλότερη.

Στη συνάντηση του κ. Γ.Βρούτση με την τρόικα παρουσιάστηκαν σύμφωνα με αρμόδιες πηγές τα αποτελέσματα της διαβούλευσης με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO) και τονίστηκε ότι η ελληνική πλευρά δεν κάνει πίσω όσον αφορά την αντίρρησή της για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. «Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις» διαβεβαίωσε μετά τη συνάντηση κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις πιέσεις της τρόικας για νέο Ασφαλιστικό.

Την Παρασκευή η τρόικα συναντάται με την ηγεσία του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) στις 10.00 στην έδρα του Ταμείου, στη συνεχεία στο υπουργείο Οικονομικών στις 14.30 με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ.Μανιάτη και στις 18.00 εκ νέου με τον κ. Βρούτση

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk