Εκατοντάδες μαχητές Ταλιμπάν εξαπέλυσαν επίθεση σε συνοικία επαρχίας του Αφγανιστάν, που βρίσκεται σε στρατηγική θέση κοντά στην πρωτεύουσα και σκότωσαν δεκάδες ανθρώπους μέσα σε πέντε μέρες, ενώ αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους ότι η περιοχή θα πέσει στα χέρια των ενόπλων.

Η περιφερειακή κυβέρνηση του Γάνζι έχει χάσει την επικοινωνία με την αστυνομία στη συνοικία του δυτικού Αζρεστάν στην Γκάνζι, δήλωσε ο Ασαντουλάχ Σάφι, υπαρχηγός της αστυνομίας στην περιοχή. Το Γάνζι βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Καμπούλ.

Οι επιθέσεις ξεκίνησαν πριν από περίπου πέντε μέρες και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σε αυτές σκοτώθηκαν περισσότεροι από 100 άνθρωποι, περιλαμβανομένων 15 τους οποίους αποκεφάλισαν οι ένοπλοι, δήλωσε την Παρασκευή ο περιφερειακός αντικυβερνήτης Αχμαντουλάχ Αχμάντι.

Οι περιφερειακές αρχές έκαναν έκκληση στην αφγανική κυβέρνηση – όπου ο νέος πρόεδρος Ασχράφ Γάνι βρίσκεται σε διαδικασία ανάληψης καθηκόντων από τον απερχόμενο Χαμίντ Καρζάι -για ενισχύσεις, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν φτάσει, είπε ο Αχμάντι.