Σπείρα που διέπραττε ένοπλες ληστείες και κλοπές σε καταστήματα και σπίτια σε διάφορες περιοχές της χώρας εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής. Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν τρεις υπήκοους Αλβανίας, ηλικίας 20, 24 και 26 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις ομοεθνείς τους, μέλη της ίδιας σπείρας.
Εξιχνιάστηκαν εννέα ληστείες, 25 κλοπές και μια απόπειρα κλοπής ενώ σε μια περίπτωση, στις 2 Ιουλίου, στα Οινόφυτα πυροβόλησαν επτά φορές με καλάσνικοφ εναντίον αστυνομικών της ΟΠΚΕ που τους καταδίωκαν ύστερα από ληστείες που είχαν διαπράξει στην περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για έναν από τα μέλη της σπείρας υπήρχαν πληροφορίες για εμπλοκή του σε ένοπλη ληστεία που διέπραξαν συνεργοί του Ν. Μαζιώτη σε υποκατάστηματράπεζας στον Μαραθώνα την 1η Ιουλίου, ωστόσο από την έρευνα δεν προέκυψε η συμμετοχή του.
Οι αλλοδαποί, όπως προέκυψε από την έρευνα, είχαν συστήσει σπείρα και «χτυπούσαν» έχοντας καλάσνικοφ κυρίως χρυσοχοεία, καταστήματα, εταιρείες, οικίες και αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Επίσης έχουν διαπράξει σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος 14 κλοπές σε οικίες, πέντε κλοπές σε καταστήματα, τρεις σε αυτοκίνητα και μια απόπειρα κλοπής σε οικία ενώ έχουν αφαιρέσει και τρία αυτοκίνητα.
Σε βάρος του 24χρονου που συνελήφθη εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Χίου για ληστεία.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.