Πολιτική αντιπαράθεση με φόντο το αβέβαιο μέλλον του ασφαλιστικού συστήματος και των συντάξεων, εκδηλώθηκε στην Βουλή μεταξύ του υπουργού Εργασίας κ. Ι. Βρούτση και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Στρατούλη.

Ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι «δεν πρόκειται να μειωθούν κύριες συντάξεις και δεν θα θιγούν τα όρια ηλικίας, δεν θα κάνουμε ανατροπή στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και δεν θα υπάρξει καμία νέα εισφορά για το ασφαλιστικό σύστημα», σημειώνοντας παράλληλα ότι η ταμειακή ισορροπία των ταμείων είναι απόλυτα διασφαλισμένη και ότι ο συντελεστής βιωσιμότητας και νοικοκυρέματος που εφάρμοσε η κυβέρνηση «δεν ξαναδημιουργεί ελλείμματα και διασφαλίζει ότι οι επόμενες γενιές Ελλήνων θα πάρουν και εφάπαξ και επικουρικές».

Ωστόσο, ο κ. Στρατούλης αμφισβήτησε τα λεγόμενα του υπουργού Εργασίας τον οποίο και ρώτησε: «Η επικουρική που θα μειώνεται κάθε 3 μήνες και τα εφάπαξ που έγιναν 5 χιλιάδες ευρώ, για αυτή την διασφάλιση μιλάτε;». Και πρόσθεσε: «Δεν μας πείσατε ότι δεν θα γίνουν αρνητικές αλλαγές, αλλά ενισχύσατε του φόβους μας γιατί δεν είπατε αν δέχεστε ή όχι αυτά που ζητά η τρόικα». «Στο Παρίσι δεν διαπραγματευτήκατε για το ασφαλιστικό και δεν είπατε ΄΄όχι΄΄ στις απαιτήσεις της τρόικας», σημείωσε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πάντως, ο κ. Βρούτσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί ασφαλιστικού συστήματος και αποκατάστασης συντάξεων, κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση «να μην παίζει» με τις συντάξεις των Ελλήνων εγκαλώντας την ότι «οδηγεί σε γκρεμό το ασφαλιστικό σύστημα». Και πρόσθεσε: «Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει κοσμογονίες, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τα καταστρέψει».