Οι Αρχές της Νέας Υόρκης συνέλαβαν την Αϊλίνα Τσαρνάεβα αδελφή των βομβιστών της Βοστώνης, με την υποψία πως έκανε απειλητικό τηλεφώνημα σε μια άλλη γυναίκα, που στο παρελθόν διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τον σύντροφο της.

Η 24χρονη, κάτοικος της πόλης Νόρθ Μπέργκεν στο Νιου Τζέρσι, κατηγορείται πως το βράδυ της περασμένης Δευτέρας πήρε τηλέφωνο την συγκεκριμένη γυναίκα -το όνομα της οποίας δεν δόθηκε στη δημοσιότητα- που διαμένει μόνιμα στο Μανχάταν. «Μπορώ να στείλω ανθρώπους εκεί που μένεις και να σου βάλουν βόμβα», φέρεται να είπε η Τσαρνάεβα στην γυναίκα, η οποία έσπευσε αμέσως να καταγγείλει το περιστατικό. Η Αϊλίνα συνελήφθη, ενώ η γραμμή του τηλεφώνου της αποσυνδέθηκε και οι τηλεφωνικές της συνομιλίες θα εξεταστούν ενδελεχώς. Η Τσαρνάεβα αφέθηκε ελεύθερη και η υπόθεση της θα εκδικαστεί στις 30 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε θα διαμένει μαζί με την αδελφή της, Μπέλα. Οι δυο γυναίκες είναι αδελφές των Τσετσενικής καταγωγής αδελφών Τζοκάρ και Ταμερλάν Τσαρνάεφ, οι οποίοι στις 15 Απριλίου 2013 αιματοκύλισαν τον Μαραθώνιο της Βοστόνης.

Οι Αρχές ισχυρίζονται πως ο Τζοκάρ και ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ, που είχαν προλάβει να πάρουν την αμερικανική υπηκοότητα, τοποθέτησαν δύο αυτοσχέδιες βόμβες κοντά στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου και στη συνέχεια διέφυγαν, ενώ μερικά 24ωρα μετά σκότωσαν και έναν αστυνομικό. Στη συνέχεια ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό που οδήγησε στη σύλληψη του Τσαρνάεφ. Η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε τον Ταμερλάν κατά τη διάρκεια του ανθρωποκυνηγητού. Ο Τζοκάρ είναι έγκλειστος και, όπως έχει ανακοινώσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ από τον περασμένο Ιανουάριο, για τις πράξεις του θα ζητήσει να του επιβληθεί η θανατική ποινή.