Η Amazon εξαγόρασε έναντι του ποσού των 970 εκατ. δολαρίων την online πλατφόρμα βίντεο παιχνιδιών Twitch Interactive, σε μια κίνηση που αντανακλά την αποφασιστικότητα του επικεφαλής της Amazon Τζέφ Μπέζος να μετατρέψει την εταιρεία του σε διαδικτυακό προορισμό πέραν της βασικής δραστηριότητας στο χώρο των λιανικών πωλήσεων.

«Η παρακολούθηση online παιχνιδιών (μέσω live streaming) είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και η Twitch έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα που συγκεντρώνει δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι παρακολουθούν δισεκατομμύρια λεπτά παιχνιδιών κάθε μήνα» ανέφερε ο Τζεφ Μπέζος.

Αριθμοί που εντυπωσιάζουν

Η Twitch είχε τον Ιούλιο περισσότερους από 55 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες, οι οποίοι παρακολούθησαν περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια λεπτά ηλεκτρονικού περιεχομένου.

Η κίνηση, η οποία ανακοινώθηκε από τις δύο εταιρείες, είναι η μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία στην 20χρονη ιστορία της Amazon και θα βοηθήσει την εταιρεία να ανταγωνιστεί την Apple και την Google στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των online παιχνιδιών.

Η εξαγορά περιλαμβάνει κάποιες επιμέρους συμφωνίες που ουσιαστικά ανεβάζουν το ποσό της εξαγοράς πάνω από το 1 δισ. δολάρια, όπως ανέφερε στο Reuters πηγή κοντά στη συμφωνία.